Карантин без послаблень в області може тривати ще кілька тижнів

analput700
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Карантин без послаблень на Львівщині може тривати ще кілька тижнів.

Про це під час брифінгу заявив керівник обласного лабораторного центру Роман Павлів. Причина – високий рівень захворюваності у Львові.

«Індекс захворюваності в області продовжує залишатися високим. Динаміка весь час йде до збільшення. Рішення влади Львова дозволити роботу літніх майданчиків та інших об’єктів, не сприяла покращенню епідситуації, а навпаки її загострило. Те, що вдається утримувати її на однаковому рівні – це заслуга наших медиків. Ми звернулися до міської комісії  ТЕБ і НС, щоб вони знайшли механізми реалізації карантинних заходів саме по місту Львову. Бо вийшло, що карантин оголошений, а у Львові пішло послаблення, і це дало свої результати. Поки ми не вирівняємо ситуацію у Львові, ми будемо мати проблему з послабленням карантину ще мабуть не один тиждень», - розповів Роман Павлів.

Нагадаємо, рішенням обласної комісії з ТЕБ і НС, карантин на Львівщині продовжили до 5 червня.

Як пояснив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, на сьогодні найголовнішим показником, який не дозволяє послабити карантин, є інцидентність, тобто загальна кількість нових випадків COVID -19 за останні 7 днів на 100 тис населення. І цей високий показник формується саме по Львову.

«Станом на сьогодні інцидентність, як найголовніший показник, який допускає послаблення карантинних заходів, складає по області 13,5 одиниць. Окремо по Львову він становить 27,3. Якщо говоримо про область без Львова – лише 7. Відтак, джерелом формування інцидентності показника є Львів. Постанова Кабміну № 392 від 20 травня не передбачає розділення Львова і Львівської області. Відтак, до тих пір, доки у Львові показник інцидентності буде 27,3, в обласної комісії ТЕБ і НС немає правових підстав формувати пом’якшення карантинних заходів. Це чітка вимога уряду. По двох інших показниках – кількості тестувань та кількості ліжкомісць - і Львів, і область у межах норми»,- пояснив зазначив Тарас Грень.

Тому обласна комісія ТЕБ і НС, зважаючи на показники міста Львова, зобов’язала міську комісію ТЕБ і НС невідкладно розглянути питання дотримання карантину та вжити вичерпних заходів для його забезпечення.

«Як тільки показник зменшиться, будуть правові підстави говорити про пом’якшення карантинних заходів у Львівській області»,- заявив Тарас Грень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: