В Україні стартувала система відеофіксації порушень ПДР

f80d71a416ac21b2c7ae0030eb258d98

У ніч на понеділок, 1 червня, в Україні запрацювали камери автоматичної фіксації швидкості. 

Перший «лист щастя» вже надіслали до порушника, повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник керівника Патрульної поліції Олексій Білошицький.

«1 червня 00 год. 01 хв. увійде в історію безпеки дорожнього руху в Україні - перша постанова порушення ПДР полетіла до його власника», - йдеться у повідомленні.

Тим часом столичні патрульні оприлюднили перелік адрес, за якими у Києві встановлені камери автофіксації порушень. Ознайомитися із ним можна за посиланням.

Нагадаємо, що порушники отримуватимуть так звані "листи щастя" Укрпоштою. Також штраф обіцяють надсилати у електронний кабінет водія, а згодом і в застосунок "Дія". Перші 10 днів його можна сплатити з 50-відсотковою знижкою.

Якщо камера вполює євробляху, то штраф надішлють особі, яка завезла авто в Україну. А тим, хто давно продав автомобіль за техпаспортом без переоформлення, радять заявити до поліції у випадку отримання не свого штрафу. Тоді його перешлють на того, хто фактично користується машиною.

Система, яка 10 років тому починала працювати, але була заборонена судом, за словами поліцейських, нині допрацьована, і має навести лад на дорогах. Більшість водіїв, кажуть копи, масово не дотримується швидкості, а деякі їздою містом під 200 кілометрів хизуються.

Зі словами про старт роботи камер ділки через Мережу почали продавати рамки та плівки на автономер. Мовляв, так прилади його не розпізнають. У поліції це спростовують і додають, що, якщо буде невідповідність номера, буде гірше. Система це помітить, сповістить, і порушника зупинить вже екіпаж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: