Які свята відзначають 1 червня (іменини, народні прикмети)

IMG_1852

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 1 червня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 1 червня в Україні і світі.

Свята та події 1 червня

1 червня - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня.

Всесвітній день батьків. Це свято є офіційною міжнародною подією, закріпленою рішенням на рівні Генеральної Асамблеї ООН від 17-го жовтня 2012-го року № A/RES/66/292 і відзначається щорічно в перший день літа. 1-го червня на підтримку батьків по всьому світу, низкою урядових і громадських організацій багатьох країн проводяться різноманітні заходи, спрямовані на вшанування загальноприйнятих традиційних сімейних цінностей, ролі і значення батьків для всіх поколінь.
Статус батьків, їх єдності, зобов’язання і відповідальність, хвилюючі переживання і турбота про благополуччя підростаючого покоління, є абсолютно природний стан життя для багатьох з нас. Ніяка сучасна культура або новації світосприйняття, які намагаються нав’язати громадській думці, виключаючи інститут батьківства і нівелюючи вагомість простих людських понять сім’ї, не матиме жодних життєствердних перспектив.

Бути батьками для своїх дітей, прикладом і беззастережним авторитетом - це високий привілей! Це радість і нескінченне щастя! Сенс життя і її найбільш явна й практична надія.

День батьків, за даними проекту DilovaMova.com, жодним чином не заміщає таких свят, як День батька (День тата), День матері або День сім’ї. Він покликаний підтримувати кульмінаційні акценти подібних понять. Символічно, що саме в цей день відзначається і «Міжнародний день захисту дітей».

Іменини 1 червня

Цього дня іменини святкує: Анастасія.

Народні прикмети 1 червня

  • Якщо людина народилася 1 червня, то вона буде любити дім і родину, відрізнятиметься консервативністю.
  • На Івана Довгого потрібно огірки сіяти – тоді вони вродять і дадуть багатий урожай.
  • Перші дні червня дощові – літо буде посушливим, без великої кількості опадів.
  • Прохолодна погода – прикмета до того, що ще 40 днів тепла не варто чекати.
  • Перші два дні червня йде дощ – весь місяць сухим буде.
  • Ворони сидять 1 червня, повернули  дзьоби в один бік – прикмета того, що сильний вітер буде найближчим часом.

Гороскоп 1 червня

Овен

Можливі різкі перепади настрою, але, якщо завдяки незвичайному вольовому зусиллю вам вдасться його вирівняти, стосунки з людьми, які вас оточують, не постраждають.

Телець

Бездіяльність у цей день під забороною, тому, навіть якщо працювати не захочеться категорично, доведеться змусити себе, інакше незабаром ви можете втратити всі замовлення.

Близнята

Необхідно відмовитися від усього, що буде збивати вас з ділового настрою – спілкування в соціальних мережах, перекури і розмови телефоном, тільки так ви зможете встигнути все, що запланували.

Рак

На шляху до поставленої мети варто не зупинятися і вже тим більше відступати, хоч для вас це, можливо, і буде складно – бажання повертатися у вас в крові, – інакше ви не зможете отримати бажане – ні зараз, ні потім.

Лев

Непередбачувані вчинки, які ви під впливом енергій дня можете робити в цей час, можуть вибити вас зі звичної колії, тому ліпше від них утриматися.

Діва

У роботі над важливим проєктом рекомендується зробити перерву, вона необхідна для того, щоб проаналізувати його стан на сьогоднішній день і запланувати кроки, які необхідно здійснити в майбутньому.

Терези

Не варто витрачати енергію, яку подарує вам цей день, даремно: з ранку необхідно визначитися зі справами, які є для вас пріоритетними, і зосередитися на них.

Скорпіон

Втома, яку ви будете відчувати з ранку, ближче до обіду зміниться припливом сил – відкриється друге дихання, яке дозволить вам довести до фінішу розпочаті раніше справи.

Стрілець

Час для вас буде бігти так швидко, що здається, ніби слідом за сніданком одразу ж настане вечеря: щоб хоч трохи уповільнити його біг, намагайтеся в цей день нікуди не поспішати.

Козоріг

День обіцяє бути настільки непередбачуваним, що навіть ви з властивою вам педантичністю ризикуєте збитися з курсу: щоб цього не сталося, необхідно скласти докладний план і не відступати від нього.

Водолій

Не рекомендується проводити серйозні ділові переговори і здійснювати важливі фінансові операції – вони не увінчаються успіхом, тому ліпше перенести такі проєкти на інший день.

Риби

Рідкісний день, коли не варто виділятися із загальної маси на роботі – начальство воліє бачити злагоджену команду, а не окремих, нехай і найвидатніших – особистостей, так дайте йому таку "картинку".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: