Депутати Львівщини виступили проти подвійного громадянства

гром1

Депутати Львівської обласної ради виступили проти законопроєкту щодо змін до закону про громадянство.

Про це йдеться у заяві обласних обранців.

«Прийняття цього закону фактично призведе до запровадження в Україні подвійного громадянства. Вважаємо, що таке рішення не тільки порушує статтю 4 Конституції України, але й несе пряму загрозу національній безпеці України. Адже подвійне громадянство може стати «подарунком» Росії, додатковим аргументом у її заявах про захист прав своїх громадян в Україні. Адже упродовж багатьох років Росія використовує справу «захисту своїх громадян» як привід для агресії. Нагадаємо, що Москва масово роздавала російське громадянство мешканцям Криму, рекрутуючи таким чином свою агентуру і готуючи насправді анексію українського півострова.
Ухвалення цього закону також сприятиме легалізації зрадників і терористів на тимчасово окупованих територіях, які прийняли російські паспорти. Вони зможуть брати участь у «виборах», запланованих Росією  восени 2020 року на окупованих територіях.

Також вважаємо, що полегшення доступу до українського громадянства іноземцям пов'язано  із запровадженням ринку землі. Полегшивши доступ до отримання громадянства іноземцям, закон фактично легалізує і їх доступ до землі.
Окрім того, документ є стилістично недосконалим, має чимало  заплутаних формулювань, що може призвести до проблем з різнотлумаченням його норм.
Погоджуємось, що потрібно спростити процедуру набуття громадянства певними категоріями осіб, особливо тими, що стали на захист України! Але нам нав'язують положення, які є прямою реалізацією стратегічних цілей ворога і порушенням національних інтересів України», - йдеться у заяві депутатів.

Відтак, вони вимагають від Президента України і народних обранців «звернути зі шляху зради національних інтересів України і реалізації цілей  політики Росії щодо нашої держави».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: