Львівську облраду обурили неіснуючі зміни у військових знаках

зсу

Львівська обласна рада прийняла на своєму засіданні заяву щодо спроб чинного Міністра оборони України Андрія Тарана внести зміни у військові знаки розрізнення.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, глибоко стурбовані  інформацією, котра має місце в українському медійному просторі та соціальних мережах щодо намірів керівництва Міністерства оборони України внести зміни в українські військові знаки розрізнення, а саме – відмінити так звану «зорю гетьмана Скоропадського» на погонах наших військовиків.

Нагадаємо, що зміна військової уніформи та знаків розрізнення, яка відбулася у 2017 році, фактично в розпал російсько-української війни, містила в собі ґрунтовну історичну доказову базу, мала глибоко національний характер та ідеологічний зміст. Ми твердо переконані, що будь-які необмірковані та поспішні зміни української мілітарної символіки в частині національного спрямування є недопустимими, носять негативний характер та мають усі ознаки інформаційно-психологічної провокації з боку нашого головного геополітичного супротивника. Беззастережно стоїмо на тій позиції, що українське військо, а отже, наші захисники повинні виховуватись виключно на історичних традиціях рідної держави, де знаки розрізнення (погони) є одним з ключових елементів національної ідентичності та самосвідомості. Закликаємо керівництво Міністерства оборони України припинити будь-які спроби внести суперечливі зміни в українські військові знаки розрізнення. Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України зобов'язаний докласти максимум зусиль для недопущення в майбутньому таких алогічних та шкідливих у національному сенсі дій», - йдеться у заяві.

Тим часом у Міністерстві оборони заявили, що інформація про зміну елементів символіки на одностроях військовослужбовців Збройних сил України не відповідає дійсності. Про це речник Міністерства оборони України Світлана Павловська заявила під час брифінгу.

«В дописі одного журналіста з'явилася інформація начебто про рішення керівництва Міністерства оборони України змінювати елементи військової символіки в однострої військовослужбовців ЗСУ. Жодним чином це не відповідає дійсності. Більш того, ця відверто неправдива інформація стала інструментом маніпуляції громадською думкою», - заявила Павловська.

За її словами, наразі створюється єдиний підхід до розробки, впровадження, використання декоративно-інформаційних елементів оздоблення однострою військовослужбовців ЗСУ, який передбачає взаємодію відповідних структур в Міноборони та представників наукового та мистецького середовища. Зокрема, фахівці працюють над науковим обґрунтуванням колористики та геометрії у розташуванні елементів символічного зображення. Обов’язковим є й історичний аспект цього питання, наголосила речниця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: