На Львівщині хочуть покарати Гордона

гіркін

Депутати Львівської обласної ради, глибоко обурені інтерв’ю, котре взяв український журналіст Дмитро Гордон у російського бойовика-терориста Ігоря Гіркіна.

Про це йдеться у заяві, що прийняла облрада.

«Вважаємо, що такий інформаційний акт є черговою ланкою в інформаційній війні, котру здійснює Кремль проти України ось уже сьомий рік поспіль, та покликаний внести черговий розбрат і хаос в українське суспільство. Більше того, ця інформаційна подія мала місце саме в час вшанування жертв депортації кримськотатарського народу сталінським режимом у 1944 році. Цинізм і блюзнірство такого підходу немає жодного виправдання та заслуговує на якнайширше осудження українською владою, суспільством і міжнародною спільнотою.

Також мусимо наголосити на вкрай сумнівній, з моральної точки зору, поведінці громадянина України й начебто журналіста – Дмитра Гордона. Здійснений ним вчинок викликає суттєві сумніви щодо рівня його професійної компетентності та громадянської позиції. Адже розмова з чи не найбільшим ворогом української державності має, безперечно, аморальний характер та, безумовно, мусить знайти відповідну правову оцінку.

Керуючись нормами українського та міжнародного законодавства, а також логікою беззастережного захисту національних інтересів України, депутатський корпус Львівської обласної ради звертається до Генерального прокурора України з вимогою вжити невідкладних заходів, з можливим притягненням до кримінальної відповідальності щодо юридичної оцінки інформаційного приводу, створеного Дмитром Гордоном, як акт інформаційно-психологічної диверсії проти української держави; а всі матеріали згаданого інтерв’ю розглядати виключно, як доказову базу для майбутнього судового слідства проти Ігоря Гіркіна в Україні та в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі», - йдеться у заяві депутатів.

Крім того, вони закликають президента «надати відповідну політичну оцінку цьому ганебному явищу та докласти максимум зусиль для недопущення в майбутньому подібних актів інформаційної агресії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: