У Львові розробили концепцію території між пл. Двірцевою та Городоцькою

вокзал

У Львові архітектори та фахівці розробили концепцію перетворення території між пл. Двірцевою та вул. Городоцькою у привабливий інвестиційно простір.

У Львові архітектори та фахівці розробили концепцію перетворення території між пл. Двірцевою та вул. Городоцькою у привабливий інвестиційно простір, - повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.

Концепція передбачає значне збільшення зелених насаджень, зелені зони на дахах будівель, облаштування підземних паркінгів, відкриття виставкових площ тощо. Як зазначив мер міста Андрій Садовий, цей проект потребує узгоджених дій міста та Укрзалізниці, а також значних капіталовкладень. Але реалізація концепції дозволить створити нові робочі місця.

«Ми розробили концепцію, як має виглядати простір між вокзалом і вул Городоцькою. Це концептуально зовсім інше бачення, це такі приклади, як в Лондоні чи Парижі. Взагалі такі вокзальні простори часто є центрами, які притягують. Тут планується конгрес-центр, виставкові площі, нові магазини, хороші готелі. Думаю, тут буде створено декілька тисяч нових робочих місць. Тому інвестиції, які ми зробили, дадуть великий поштовх для нової праці та достатку для людей.

Але має бути розуміння міста та Укрзалізниці. Є перетікання власності, нерухомості та землі. З новим керівником Укрзалізниці ми будемо мати серйозну розмову, запросимо його до Львова, покажемо наші напрацювання. Тут важливо мати державницьку позицію, щоб все було зроблено правильно. Ми задали стандарти, які мають бути будівлі, яка має бути поверховість, функціонал. Залізниця має бути нашим партнером, бо ми тут інвестували більше сотні млн грн і далі будемо інвестувати, бо це лице міста», — прокоментував Андрій Садовий.

Головний архітектор міста Антон Коломєйцев розповів, що напрацьована концепція враховує чимало потреб міста з розвитку цього мікрорайону.

«Зараз ми бачимо практично готову площу Двірцеву. Натомість виникають питання, які наступні проектні рішення будуть застосовані тут. Зараз ми маємо проект реконструкції вул. Чернівецької, з пішохідною алеєю в центрі, зі смугами для громадського транспорту, оновленим дорожнім покриттям, місцями для паркування, висадкою дерев. Однак чекаємо на дозвіл від ДАБІ. Поза тим, є також велика територія навколо Приміського вокзалу, є багато земель, які там належать або Укрзалізниці, або місту, або іншим землевласникам. Впродовж останніх місяців місто напрацювало концепцію розвитку цієї території. В її основі лежить принцип того, що Приміський вокзал буде перенесено ближче до Головного вокзалу. Тоді стане зручнішим сполучення між регіональними перевезеннями і буде покращено пішохідні зв’язки з автобусною станцією та іншими видами транспорту.

Для початку таких робіт потрібно виготовити всю документацію, узгодити детальний план території, погодити всі моменти із землекористувачами. Але комплексне бачення, як це має бути, у нас є», — розповів Антон Коломєйцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: