Україна хоче створити міжнародну платформу щодо деокупації Криму

630_360_1584200077-995

Україна обговорить з міжнародними партнерами формат створення переговорної платформи щодо «неминучої деокупації Криму». 

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба на пресконференції у Берліні після зустрічі з німецьким колегою Гайко Маасом, передає Європейська правда.

За словами міністра, Україна порушує питання Криму на перемовинах в різних форматах.

«Нас цікавлять насамперед два елементи. Це питання прав людини і  у цьому зв’язку звільнення осіб, яких незаконно утримує РФ. Ви знаєте, що абсолютна більшість з них є кримські татари», - сказав Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що вкотре звернувся до Гайко Мааса за допомогою, аби забезпечити доступ Червоного хреста до українців, яких незаконно утримує Росія в окупованому Криму.

«Другий елемент є глобальним. Йдеться про те, у якому форматі ми будемо обговорювати ситуацію в Криму і його неминучу деокупацію», - додав міністр.

Він підкреслив, що нещодавно це питання коментував президент України Володимир Зеленський, але це питання так само є актуальним і для МЗС.

«З нашими партнерами ми будемо говорити про те, у якому саме форматі нам налагодити цей діалог і як саме має виглядати міжнародна платформа щодо Криму. Ця тема буде предметом нашої розмови з Гайко і надалі», - додав глава МЗС.

Він підкреслив, що для нього питання Криму є серед пріоритетних «до того моменту, поки Крим не буде деокупований і не повернеться до складу України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: