Які свята відзначають 2 червня (іменини, народні прикмети)

DgcfdRi1ffnCJTV-RP0qeLHDiVvxH-Kq

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 2 червня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 2 червня в Україні і світі.

Свята та події 2 червня

День здорового харчування і відмови від надмірностей у їжі — нове і поки неофіційне свято. Ініціаторами його установи стала велика група учасників соціальної мережі для тих, що худнуть. Ідея народилася як своєрідна відповідь американському свята «Національний день, коли можна їсти те, що хочеться». На противагу цьому «Дню обжерливості» і була висунута ініціатива установи «Дня відмови від надмірностей у їжі».

Ідея в короткі терміни одержала досить широку підтримку і була визнана своєчасною і потрібною.

Так 2 червня 2011 року стало днем народження свята, головна тема якого — привернення уваги широкої громадськості до питань культури харчування.

Не секрет, що число людей з надмірною вагою помітно зростає рік від року. Причини цього криються в самих різних сторонах життя. Шкідливі харчові звички, психологічна залежність від їжі, різноманіття суперечливих відомостей про користь і шкоду тих або інших продуктів. Відмова від сніданку, перекус на бігу в обід, рясний пізню вечерю. Нерідко ми їмо не тому, що голодні або потребуємо поживних речовинах, а тому, що не задоволені життям, не можемо знайти кращий спосіб заспокоїти себе в стресовій ситуації. Їжа служить задоволенню не фізіологічної, а емоційної потреби: в любові, безпеці, прийнятті, емоційного задоволення.

Все це самим несприятливим чином позначається на здоров'ї. Зростає кількість захворювань, пов'язаних з ожирінням. Зростає також кількість шарлатанів і ділків, що наживаються на прагненні людини схуднути. Віра в чарівні пігулки і напої, в швидке і легке позбавлення від нажитого роками зайвої ваги призводить часом до непоправного шкоди здоров'ю, а часто просто до втрати грошей, викинутих на вітер ...

День здорового харчування і відмови від надмірностей в їжі покликаний нагадати про те, що ми відповідальні за те, чим ми живимо свій організм. Нехай в цей день буде більше достовірної та корисної інформації про те, які харчові звички йдуть на благо здоров'ю і красі, а які шкідливі і небезпечні; як правильно побудувати свій раціон, щоб він був смачним, збалансованим і не вів до надмірної ваги.

Іменини 2 червня

Цього дня іменини святкують: Олександр, Олексій, Володимир, Іван, Микита та Тимофій.

Народні прикмети 2 червня

  • Якщо качки цілий день хлюпочуться у воді й пірнають, то це до дощу.
  • Якщо багато шишок на ялинках, то це до хорошого врожаю огірків.
  • Бджоли сердито жалять – до дощу.
  • Якщо погода прохолодна – так само буде і на початку липня.
  • Якщо ввечері багато роси, то на наступний день буде сонячно.
  • Ворони розгорнулися ключами в одну сторону – до сильного вітру.

Гороскоп 2 червня

Овен

Співчуваючи іншим людям, не бійтеся здатися їм слабким: цілком можливо, що вони порадіють із цього, оскільки звикли бачити не здатну на співчуття "залізну" людину.

Телець

Необхідно стежити за спалахами гніву, яким ви будете схильні в цей час – неадекватна поведінка може зіпсувати стосунки з людьми і навіть поставити під удар кар'єру.

Близнюки

Чим більше добрих справ ви запишете на свій рахунок у цей день, тим енергійніше будете себе почувати, тож не баріться на широкі (в гарному значенні цього слова) жести.

Рак

Відчуваючи жалість до себе, важливо пам'ятати: великій кількості людей, серед яких є і ваші друзі, набагато гірше, ніж вам – знайдіть можливість допомогти їм, і від вашого смутку не залишиться і сліду.

Лев

Постарайтеся не передавати іншим людям чутки про спільних знайомих, і вже тим більше не брешіть самі – ваші слова обов'язково передадуть тим, кого вони стосуються, а ви наживете собі ворогів.

Діва

Не варто нічого робити з корисливих мотивів, навіть якщо вони будуть замасковані міркуваннями практичності – обдурити ані себе, ані оточення вам все одно не вдасться.

Терези

Життя дасть вам рідкісний шанс виправити професійну помилку – щоправда, з однією умовою: вам доведеться зробити висновки з інциденту і надалі такого не повторювати.

Скорпіон

Хтось із друзів може попросити вас про допомогу, яка буде полягати в необхідності уважно вислухати і дати слушну пораду – не відмовляйте нікому в такій дрібниці.

Стрілець

Частка самокритики вам у цей день не завадить, але не заходьте у цьому процесі дуже далеко: того, що ви визнали свою помилку і зробили з неї висновки, буде цілком достатньо.

Козоріг

Необхідність хоча б на час забути про матеріальне і згадати про духовне для таких практичних людей, як ви, що твердо стоять на ногах, можливо, буде справою непростою, але потрібною.

Водолій

Налагодити стосунки з близькою людиною допоможе подарунок – необов'язково дорогий, але неодмінно підібраний конкретно для неї, з урахуванням її симпатій, уподобань і переваг.

Риби

До дратівливості з боку близьких людей потрібно поставитися з розумінням, оскільки вона продиктована не внутрішнім станом, а впливом Місяця, отже, незабаром мине.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: