Хто може очолити Міністерство освіти

mon

Комітет Верховної Ради з питань освіти науки та інновацій на своєму засіданні 3 червня має розглянути прізвища кандидатів на посаду міністра освіти та науки України.

За даними джерел УП, один із можливих кандидатів Сергій Шкарлет.

Наші джерела повідомляють, що його рекомендували ректори університетів під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Сергій Шкарлет відомий тим, що балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів.

Також зізнавався в інтерв'ю, що на президентських виборах підтримував Віктора Януковича: «Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів.

Впевнений, разом з президентом ми вибудуємо міцну вертикаль влади, яка займатиметься ділом і досягне значних результатів. Ми збудуємо нову Чернігівщину».

У 2015 році балотувався до Чернігівської обласної ради 7-го скликання від Блоку Петра Порошенко (БПП).

У 2010 році Сергій Шкарлет був наймолодшим ректором України, очолював Чернігівський державний технологічний університет.

Нагадаємо, що 1 червня член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі повідомляв, що новим міністром освіти та науки може стати доктор фізико-математичних наук Олександра Антонюк.

Наразі обов'язки міністра освіти та науки виконує Любомира Мандзій.

Раніше на співбесіді в Офісі президента щодо посади міністра освіти і науки була народна депутатка від партії «Слуга народу» Юлія Гришина та президент Національної академії педнаук Василь Кремень.

Проте Василь Кремень заперечив плани очолити МОН, а Юлія Гришина ніяк не прокоментувала цю інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: