Кабмін планує створити програму Гарантованого мінімального доходу

2020-06-03 12.54.19 imgclf.112.ua 7beaa10d0522

За допомогою програми бідні та вразливі домогосподарства отримуватимуть допомогу.

Кабінет міністрів планує покращити програму соціальної підтримки населення та створити цільову програму Гарантованого мінімального доходу. Про це повідомляє «Економічна правда».

Програма є необхідною для ефективної допомоги бідним та вразливим домогосподарствам. У нову схему об'єднають окремі нинішні соціальні виплати, а також допомогу з безробіття.

Розмір гарантованого мінімального доходу збільшать у порівнянні з нинішніми мінімальними виплатами пенсіонерам і безробітнім. Мінсоцполітики посилить перевірку одержувачів соцвиплат для поліпшення її адресності.

Нагадаємо, у 2018 році новий уряд Італії запровадив ББД (Безумовний базовий дохід): 500 євро виплачують малозабезпеченим та безробітним, але сім'я без доходу і з трьома дітьми може отримати 1050 євро. Виплати стосуються лише громадян Італії або тих, які легально проживають у країні понад 10 років, обмежуються 18 місяцями з можливістю продовження, з вимогою шукати роботу, але мають ряд критеріїв, за якими можуть відмовити. Отримання базового доходу не поширюється на тих, хто отримує понад 9360 євро на рік або чий сімейний дохід становить  понад 6000 євро.

Найбільш значущий експеримент із впровадження ББД було проведено у Фінляндії в 2017-2018 рр. Вибірка становила 2 тис. малозабезпечених і безробітних, яким платили на місяць по 560 євро. Як показали перші результати, одержувачі виплат почувалися щасливішими і впевненішими, але базовий дохід не підштовхував їх до пошуку роботи, хоча вони частіше були готові працювати повний день замість короткострокових заробітків і часткової зайнятості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: