Мільйонери зі «Слуги народу» пояснили, чому орендують житло за бюджетні кошти (відео)

0C637F2F-66F7-425F-A023-4AC32D439711_w1023_r1_s

Депутати-мільйонери з фракції президентської партії «Слуга народу»у Верховній Раді, які орендують житло в Києві за бюджетні кошти, стверджують, що користуються послугами оплаченого готелю через його зручне розташування.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними громадської організації "Комітет виборців України", 19 народних депутатів з фракції "Слуги народу", які задекларували грошові активи на суму понад 1 мільйон гривень, орендують житло за бюджетні кошти.

Деякі з них прокоментували оренду житла в столиці за бюджетні гроші журналістам. Вони повідомили, що не мають власного житла в Києві і занадто прив'язані до своїх регіонів, щоб купувати його тут. Тому вони користуються номерами в готелі, який розташований неподалік від парламенту.

Член фракції «Слуга народу» Олександр Трухін, який задекларував наявність 21,7 млн гривень, стверджує, що його готельний номер зовсім крихітний. У ньому тільки ліжко, тумбочка, стіл, стілець і умивальник. Однак, він вирішив не знімати житло, а користуватися безкоштовним, тому що готель зручно розташований.

«Готель знаходиться в 10 метрах від Верховної Ради. Поруч тут знаходиться і мій комітет, в якому я працюю, тому мені, з точки зору логістики, пробок в Києві, які є, мені дуже зручно, тому що я встигаю хоч трохи поспати», - заявив він.

«Слуга народу» Павло Якименко, у якого, судячи з декларації є в наявності 9,4 мільйона доларів, каже, що не збирається переїжджати з Харкова, тому житло в столиці не купує. Витрачати свої гроші на оренду житла він теж не бажає.

«Те, що я заробив, і те, що я задекларував, з чого свого часу заплатив всі податки, інвестувати в свою роботу у Верховній Раді, швидше за все, це все, на мою думку, буде не дуже правильно», - сказав він .

Депутат Якименко не уточнив, де саме знаходиться житло, яке йому оплачують з державного бюджету.

Олександр Аліксійчук з фракції «Слуга народу», який задекларував 4,3 млн грн, сказав, що не бачить нічого поганого в тому, щоб користуватися такою послугою, яку йому падає роботодавець - Верховна Рада.

««Платники податків в особі держави надають мені це право - так, як я це робив, будучи роботодавцем і наймаючи людей на роботу. Я думаю, що це - нормальна практика у всьому світі», - зауважив він.

Він також зауважив, що номер в готелі його влаштовує через зручного розташування близько до парламенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: