Садовий переконаний, що Львів залучить кошти Європейського банку для нового депо і модернізації трамваїв 

IMG_8902

Мер Львова Андрій Садовий переконаний, що депутати Львівської міської ради проголосують на наступному сесійному засіданні ухвалу про реконструкцію трамваїв з облаштуванням вставки для можливості заїзду маломобільних груп населення — людей на візочках, матерів з колясками, та всіх осіб старшого віку, яким важко підніматися по сходах.

Про це інформують у пресслужбі Львівської міськради.

«Я переконаний, що це рішення буде проголосоване, тому що його вимагають сотні, тисячі, десятки тисяч людей. Це можливість для візочника заїхати в трамвай, для матерів з колясками, маломобільних груп і людей старшого віку, яким важко по сходам підніматись.

Однозначно, що депутати це підтримають, так само, як й інші рішення, які я виносив на сесію. Те, що було минулого четверга, — сором для Львова. Коли невігластво брало домінування і на біле говорили чорне. Дякую усім львів'янам та журналістам, які все зрозуміли і об'єктивно подали інформацію.

Дизайн трамвайного вагона КТ4SU-КПВ-Lv (один з можливих варіантів модернізації)

Ми маємо АТП-1 на вул. Авіаційній. Купуючи 100 нових низькопідлогових автобусів, ми зобов’язані мати ще одне АТП, яке буде у районі Сихова. Є ділянка, яка виділена, є кошти, які банк на це виділив. Депутати відтермінували початок робіт, але воно буде там зроблене. Подумайте, якщо маршрут автобуса має початись із Сихова, то потрібно з вул. Авіаційної гнати автобус на Сихів, щоб він там почав свою роботу, в той час, коли він може почати маршрут звідти. Саме тому нам потрібно мати у двох частинах міста два АТП", — зазначив мер.

Нагадаємо, на останній сесії міської ради пропонувалось проголосувати за співпрацю міста Львова з Європейським інвестиційним банком, що передбачало надання місту запозичення в сумі 3 млн євро для проведення реконструкції міських трамваїв з облаштуванням пониження для маломобільних груп. Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури, така модернізація передбачає оновлення на 80% трамвайного вагона. Вартість реконструкції одного трамвая — орієнтовно 300−600 тис євро, а купівля нового трамвая обійдеться бюджету міста в рази більше — 1,8 млн євро. Відтак, реалізувавши цей проект з Банком, місто могло б суттєво покращити транспортний парк.

Інша ж ухала передбачала залучення коштів для будівництва нового депо та реконструкції мереж «Львівелектротранс». Однак, обидві ухвали не набрали достатньої кількості голосів. Відтак, будуть виноситись на розгляд сесії повторно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: