У Львові знову запрацював кабінет перевірки водіїв на стан сп’яніння

101553169_265441217996959_8475336751349497856_n_1591174771_1920x1280_1_0_nw

Від сьогодні на вулиці Кульпарківській, 95, на базі Львівського обласного медичного центру превенції та терапії узалежнень, почав працювати кабінет для проведення медичних оглядів водіїв на стан сп’яніння.

Як розповів під час відкриття кабінету заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, з обласного бюджету на відновлення роботи спеціалізованого кабінету було виділено 1 млн грн, передає ІА Дивись.Info.

«У мене було кілька першочергових завдань, одне з яких - відновлення кабінету. До його відкриття ми були готові ще раніше. Чекати далі на будь-які співфінансуваня чи альтернативні кошти уже не стали.  Ситуація із водіями, які вільно себе почувають у стані сп’яніння, вийшла за межі розумного та стала неприпустимою. Аномально, коли вулицяvb можуть їздити особи у стані наркотичного сп’яніння, вільно себе почувати, вигравати суди лише через те, що у протоколі немає підпису сертифікованого нарколога. Ми сьогодні ставимо крапку у цьому питанні. Переконаний, що сьогоднішнє відкриття дозволить більш безпечно пересуватися водіям і пішоходам», - розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Нагадаємо, питання відновлення роботи кабінету у Львові неодноразово порушували громадські активісти.

«Два роки, на жаль не було сертифікованого кабінету, де можна було проводити огляди водіїв на стан сп’яніння. Тому сьогоднішнє відкриття – непересічна подія. До відкриття кабінету долучились волонтери, поліція, медики, за що їм велика вдячність. Тепер їздити і ходити вулицями Львівщини буде безпечніше», - додав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Кабінет працюватиме цілодобово, у ньому чергуватимуть позмінно бригади, що складатимуться із лікаря та медсестри.

«Згідно з нормативною базою, коли водія затримали на дорозі і він відмовляється проходити перевірку на стан сп’яніння, поліцейський пише скерування у медичний заклад. Тут ми будемо проводити огляд водія. Виявлення на стан алкогольного сп’яніння здійснюватиметься драгером. Це займає близько 5 хвилин. Якщо це наркотичне сп’яніння – проводиться перевірка тест-смужками. Небезпека на дорогах та кількість ДТП вийшла з-під контролю, тому відкриття кабінету - це справжній успіх», - розповіла директор КНП ЛОР «Львівський обласний медичний центр превенції та терапії узалежнень» Мирослава Кабанчик.

Приймати нетверезих водії кабінет готовий уже від сьогодні. А огляд робитимуть у присутності поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: