У НАК «Надра України» спростували інформацію щодо продажу «Будинку книги»

Mitskevycha,8_1

Нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація щодо продажу ПрАТ «НАК «Надра України» нерухомого майна на площі Міцкевича, 8 в м. Львові.

«ПрАТ «НАК «Надра України» надає свою відповідь щодо продажу майна на пл. Міцкевича, 8 в м. Львові. Відносно ДП "Західукргеологія" не здійснюється процедура банкрутства. Навпаки, з метою уникнення визнання підприємства банкрутом через борги попередніх років відносно підприємства на сьогодні здійснюється процедура досудової санації та затверджено план досудової санації. Це підтверджується відповідною інформацією, що є у відкритому доступі на сайті Державного реєстру судових рішень.

Підприємство постійно дотується материнською компанією за рахунок фінансової допомоги. Заборгованість підприємства перед ПрАТ «НАК «Надра України» з фінансової допомоги становить близько 60 млн.грн. Лише 2020 року підприємству компанією надано майже 20 млн. грн. безвідсоткової фінансової допомоги», - йдеться у відповіді ПрАТ «НАК «Надра України».

У компанії зазначають, що будівля на пл. Міцкевича, 8 належить на праві приватної власності на підставі відповідних правовстановлюючих документів, а не ДП «Західукргеологія». Крім того, згідно із статутом підприємства, власником всього його майна, зокрема і металобрухту, який отриманий від списання основних засобів чи інших активів, є компанія.

У ПрАТ «НАК «Надра України» додають, що доходи в місяць від оренди будівлі за адресою пл. Міцкевича, 8 в м. Львів не покривають витрати підприємства, зокрема експлуатаційні витрати будівлі. Крім того, обсяг надходжень від оренди не дає змоги забезпечити проведення невідкладного ремонту будівлі, орієнтовна вартість якого близько 40-50 млн. грн.

«Єдиним шляхом із збереження підприємства є реалізація нерухомості, вартість якої перевищить розмір кредиторської заборгованості та розмір поточних витрат. Таким майном є адміністративна будівля, що розташована на пл. Міцкевича, 8 в м. Львів та належить ПрАТ "НАК Надра України" на праві приватної власності. 2020 року ДП "Західукргеологія" звернулося з пропозицією продажу будівлі на пл. Міцкевича, 8 в м. Львів як найбільш ліквідного активу компанії, відчуження якого дасть змогу зберегти підприємство, при цьому не вплине на його виробничі процеси. З метою прийняття управлінських рішень компанією замовлено звіт про незалежну експертну оцінку ринкової вартості даного майна. Рішення про продаж будівлі на сьогодні не прийнято уповноваженим органом управління компанії. Але в разі прийняття такого рішення продаж буде здійснюватися шляхом проведення публічних торгів у формі електронного аукціону, що забезпечить прозорість, відкритість правочину та визначення переможця, який в ході торгів запропонує найвищу ціну. Також про прийняте рішення, ціну та умови продажу буде повідомлено всіх осіб, які мають переважне або привілейоване право купівлі будівлі з урахуванням чинного законодавства України», – йдеться у заяві «НАК «Надра України».

Довідка

Будинок Шпрехера (інші назви — Будинок №8, Будинок Книги) — перший львівський хмарочос. Має 7 поверхів. Знаходиться в межах державного історико–архітектурного заповідника — об'єкта Світової спадщини ЮНЕСКО і є пам'яткою архітектури місцевого значення №190. Споруджений у стилі неокласики з елементами модернізму в 1912-1921 роках. 1946 року, згідно з постановою Львівського міськвиконкому від 5 січня 1946 року, будинок передано на баланс тресту «Львівнафтогазрозвідка», пізніше реорганізованого в ДГП «Західукргеологія», а з 16 травня 2001 року — ДП «Західукргеологія» НАК «Надра України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: