У Сокальській районні раді не дають почати роботу новому депутату

05_big

Депутат Львівської обласної ради Сергій Касян подав депутатський запит щодо перешкоджання діяльності депутата Сокальської районної ради з боку керівництва ради.

Нагадаємо, 18 січня 2020 року помер депутат Сокальської районної ради сьомого демократичного скликання й голова фракції політичної партії «Громадянська позиція» Петро Глушко. Наступним у списку партії є Віталій Грисюк, проте він досі не може розпочати роботу.

«7 травня 2020 року відбулося засідання Сокальської територіальної виборчої комісії, на якому одноголосно членами комісії було прийнято дві постанови: №98 «Про визнання обраним депутатом Сокальської районної ради Грисюка В.І.» та №99 «Про реєстрацію депутата Сокальської районної ради Грисюка В.І.». Копії постанов в цей же день були направлені до Сокальської районної ради, Сокальської районної організації політичної партії «Громадянська позиція» та Центральної виборчої комісії. 14 травня 2020 року відбулася позачергова сесія Сокальської районної ради, на якому мало бути оголошено Грисюка В.І. депутатом районної ради. Проте керівництвом районної ради безпідставно у цьому було відмовлено», – йдеться у запиті Сергія Касяна.

Автор запиту вважає, що має місце перешкоджання депутатській діяльності.

«Ось вчора припинив роботу один з наших колег-депутатів в обласній раді. Вийшов голова обласної виборчої комісії, зачитав постанову про реєстрацію нового депутата. Все відбулося за 2-3 тижні. А у Сокальському районі ми вже скоро як півроку не можемо завести у раду депутата від «Громадянської позиції» Віталія Грисюка. То комісія не збереться, то коронавірус, то інші надумані причини. Він став депутатом у дуже складному окрузі, там дуже бідні села, є багато проблем, дороги не зроблені. Але керівництво районної ради не бажає його заводити. Вже виборча комісія зробила відповідні постанови, але вимагають ще якийсь протокол, який не потрібен. Я, як депутат обласної ради, ще на минулій сесії зробив звернення до голови ЛОДА і обласного прокурора, бо фактично це є перешкоджання депутатській діяльності. Віталій Грисюк вже є депутатом, а вони його не допускають. Ми зі свого боку подали протокол, довідку про смерть депутата, хоча це мала робити райрада, а вони все шукають різні причини», – розповів Сергій Касян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: