Які свята відзначають 3 червня (іменини, народні прикмети)

lviv_byke

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 3 червня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 3 червня в Україні і світі.

Свята та події 3 червня

Сьогодні, 3 червня, відзначають Всесвітній день велосипеда. Цей день з'явився за ініціативою ООН, відповідна резолюція якої була прийнята 12 квітня 2018 року.

Ініціатором заснування свята став соціолог Лешек Сібільський, який спеціалізується на таких темах, як сім’я, глобальна бідність, зміни клімату та спорт як інструмент соціальної інтеграції. Юнаком Сібільський входив у національну збірну Польщі з велоспорту, тож не дивно, що саме він став популяризатором велосипеда та засновником свята.

Співавторами документу виступили 56 країн світу. Зрештою Генасамблея ООН, підтверджуючи унікальність, давню історію і багатофункціональність велосипеда, підтримала цю ідею.

Виходячи з цього, ООН закликала держави-учасниці брати до уваги передову практику і засоби для пропаганди користі велосипеда серед всіх членів суспільства і в зв’язку з цим вітає ініціативи з організації велопробігів на національному та місцевому рівнях в якості засобу поліпшення фізичного та психічного здоров’я, а також формуванню в суспільстві культури їзди на велосипеді.

1527 року о 7 годині вечора розпочалась Велика пожежа Львова, що знищила всю готичну забудову міста. Пожежа у Львові 1527 року — одна з найбільших пожеж, яка знищила майже все місто і його готичну забудову. Пожежа сприяла кардинальній перебудові міста.

3 червня 1527 загорілася броварня (пивоварня). Вітер швидко розніс вогонь на висушені літньою спекою дахи. Полум'я охопило Пекарську, Краківську, Вірменську, Замкову, Шевську та Галицьку вулиці. Вигорів не тільки центр міста, а й передмістя — Підзамче, Знесіння та інші.

На другий день Львів перетворився на суцільне згарище. Згоріло майже все місто. Вціліли лише обпалені вогнем Ратуша, Вірменська церква, стіни Кафедрального собору, монастир францисканців та міські вежі. Готичний Львів, який був схожий на центри сучасних Таллінна або Ґданська, згорів дотла.

Зникли практично всі зразки готичної архітектури, які були побудовані протягом XIV—XV століть. На відновлення міста пішло багато часу і зусиль не тільки міської влади і городян, але й королівського уряду Польщі. Але протягом відносно короткого часу, місто було відбудовано в новому, ренесансному стилі.

Після цієї пожежі почалося будівництво переважно кам'яного Львова.

Іменини 3 червня

Цього дня іменини святкують: Федір, Кирило, Костянтин, Михайло, Олена та Ярослав.

Народні прикмети 3 червня

  • На Олену, 3 червня, дощ іде, а потім починається гроза – восени також часто будуть опади із сильними вітрами
  • Увечері 3 червня цвіркуни скрекочуть без зупинки – прикмета того, що буде гарна погода
  • Гроза в день 3 червня – потрібно прислухатися до грому. Якщо він дзвінкий – буде сильний дощ

Гороскоп 3 червня

Овен

Щоб образа не зіпсувала стосунки з коханою людиною, відмовтеся від докорів і претензій на її адресу – нерозв'язних ситуацій не буває, головне – уважно вислухати аргументи партнера.

Телець

Не найліпший день для професійної діяльності, що, втім, не означає, що потрібно повністю від неї відмовитися – зосередьтеся на дрібних справах, мета яких – підготуватися до глобальних проєктів.

Близнята

Ухвалити важливе рішення не дасть розбалансованість думок, які будуть кидатися з боку в бік, так що відкладіть цей відповідальний процес до часу, коли зможете зосередитися.

Рак

Заглибившись у минуле, можна легко випасти з реальності, втративши найважливіші її моменти, тому рекомендується сприймати факти своєї біографії винятково в історичному контексті.

Лев

Іноді буває корисно подивитися на себе очима оточення, тим більше що його точка зору необов'язково повинна бути критичною – є ймовірність і схвально-компліментарної.

Діва

У цей день ви отримаєте прекрасну можливість скинути нарешті зі своїх плечей тягар минулих років – справді, навіщо перейматися через те, що неможливо ні повернути, ні виправити.

Терези

Не варто витрачати час і сили на те, щоб перетягти когось на свою точку зору, все одно це вам не вдасться, а причиною чималого конфлікту такі розмови можуть стати.

Скорпіон

Максимально швидко досягти поставленої мети допоможе позитивне мислення: хочете домогтися успіху, запевніть себе в тому, що ви вже живете в умовах нової позитивної реальності.

Стрілець

Отримати відповіді на найважливіші запитання допоможуть знаки, в яких в цей день нестачі не буде – головне, не ігнорувати їх, а звертати пильну увагу і правильно тлумачити.

Козоріг

Ухвалюючи важливе рішення, кілька разів відміряйте" всі за і проти і тільки потім "ріжте", експромт у цьому випадку не пройде – великий ризик значно і прикро помилитися.

Водолій

Якщо ви давно думали про те, щоб спробувати себе у творчості, ваш час прийшов: відважуйтеся, і ваша сміливість буде винагороджена – можливо, з часом вам навіть вдасться прославитися.

Риби

Необхідно обмежити спілкування з людьми, з якими вас єднають спільні спогади: у процесі "подорожі" в минуле може виникнути сварка, що переходить в довготривалий конфлікт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: