Який смартфон придбати: iPhone SE 2020 чи iPhone 11

P1490465-702x459

Як показують результати соціальних опитувань в більшості країн світу, намітилася тенденція переходу від дорогих гаджетів до бюджетних моделей смартфонів.

Це пояснює як високий попит на одинадцяті айфони, так і вихід нової моделі iPhone SE. Та постає питання: чи зможе новий SE 2020 нав’язати конкуренцію iPhone 11 та вийти в лідери продажів?

Особливості iPhone SE другого покоління

Насамперед слід відзначити, що SE 2020 зовсім не схожий на свого попередника. Він швидше копіює корпус восьмого айфону. Що стосується «начинки», то вона майже ідентична iPhone 11. Серед відмінних рис смартфону слід назвати:

  • новітній процесор A13 Bionic;
  • кнопка Home;
  • бездротова зарядка;
  • захист від води.

Здається, що, окрім корпусу, новий смартфон нічим не відрізняється від «одинадцятого». То навіщо переплачувати, коли можна отримати iPhone з процесором останнього покоління за 15000 гривень? Але відмінності все ж існують. Розібравши їх дещо уважніше, ви зможете вибрати ідеальний бюджетний смартфон від визнаного лідера галузі.

Порівняння iPhone 11 та SE 2020

Пропонуємо влаштувати невелике змагання між двома гаджетами. Оцінювати їх будемо за чотирма критеріями: 

  • розмір та якість екрану;
  • камера;
  • потужність;
  • ціна.

Почнемо с дисплею, який у «одинадцятому» значно більший. В нього також відсутня клавіша Home, проте це не можна віднести до переваг, бо багато користувачів бажають мати цю кнопку. Що стосується якості, то екрани відрізняються хіба що назвою. Щільність пікселів, контрастність та передача кольору ідентичні. Враховуючи різні вподобання власників, дамо по одному балу кожній стороні.

Якість фото та відео основних камер Айфона 11 та SE 2020 не відрізняється, проте «одинадцятий» має додаткову камеру з поширеним кутом знімання, що дозволяє створювати справжні шедеври на природі. Вигравши у змаганні камер, iPhone 11 виривається вперед з рахунком 2:1.

Як було згадано вище, обидві моделі оснащені однаковими процесорами. Отже, дамо їм по одному балу, перейшовши до останнього критерію оцінювання – ціни. SE коштує значно дешевше за iPhone 11, тому отримує один бал, порівнявшись за рахунком. Також слід сказати про акумулятор. Виробники не розкривають місткість нового SE, та за попередніми підрахунками, які враховують розмір дисплею та Face ID, обидва смартфони можуть працювати однакову кількість годин в автономному режимі.

Висновок

Якщо ви бажаєте отримати потужний смартфон за доступною ціною, то SE 2020 саме для вас. Але фанати функціональної камери та мобільних ігор на великому екрані будуть змушені заплатити дещо більше, щоб отримати бажане від iPhone 11.

* промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: