Львівська облрада ліквідувала два медичних заклади

101661300_252113462691833_6712769657259950080_n

Депутати Львівської обласної ради погодили реорганізацію медичних закладів.

Зокрема, Львівську обласну лікарню відновного лікування, що на вул. Кордуби у Львові вирішено приєднати до Львівського обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи, який розташований у Винниках.

«Припинити комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівська обласна лікарня відновного лікування» (м. Львів, вул. Кордуби, 4а) шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» (Львівська область, Самбірський район, смт Дубляни, вул. Січових Стрільців, 11)», – йдеться у рішенні депутатів.

Як пояснив заступник голови ЛОДА Іван Собко, лікарню відновного лікування з вул. Кордуби повністю перенесуть у госпіталь у Винниках.

Крім цього, депутати приєднали Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення, що на вул. Короленка до обласного перинатального центру.

Об'єднання лікарень пояснили тим, що заклади не можуть самостійно існувати через недофінансування на другому етапі реформи і їм бракує коштів навіть на зарплати. Зокрема, керівник госпіталю у Винниках Максим Прикупенко заявив, що вижити закладам з меншою потужністю однакового профілю буде важко.

Своєю чергою директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Черемис пояснив об’єднання  закладів «оптимізацією кадрового і фінансового потенціалу»  а також рекомендацією НСЗУ.

Водночас, депутати вирішили не приєднувати до госпіталю вітеранів війн та репресованих у Винниках, Львівську обласну лікарню відновного лікування № 3, що у Соснівці.

Зокрема депутати вилучили з переліку на реорганізацію і залишили самостійним закладом.

«За час підготовки цього питання до нас звернулася Червоноградська міська рада. Я пропоную вилучити пункт, який стосується лікарні у Соснівці, оскільки з 1 січня 2021 року, я так розумію, Червоноград буде готовий забрати це заклад до себе», - пояснив голова облради Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: