На Львівщині відкрили дорогу, яка може розвантажити стрийську трасу (фото)

IMG_1544

Сьогодні, 4 червня, відбулось офіційне відкриття відремонтованої автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі. На урочистості прибуло керівництво області та «Укравтодору».

Глава Державного агентства автомобільних доріг Олександр Кубраков зауважив, що це перша велика дорога, відкрита цього року: «Львівщина ніколи не була обділена по дорогах. Я дивився статистику (скільки кілометрів доріг будувалося в минулі роки), то є певні області, для прикладу, Хмельниччина, де в певні роки будували 0 кілометрів доріг в 2016 році, а в 2017 – 20 кілометрів.

Цього року на Львівщині ми плануємо ввести в експлуатацію майже 250 км доріг. Львівська область точно буде цього року – не хочу сказати, що з дорогами, бо є ще, звичайно, що робити - але в нас є амбітний план. Є дорога на Червоноград, зараз входимо в процедуру, далі будуть інші ділянки. А ця перша і найголовніша».

Ще кращі прогнози в голови Львівської ОДА Максима Козицього – він планує зробити цього року понад 300 кілометрів доріг на Львівщині: «Львівська область на цей рік точно не обділена кілометражем. Якщо взяти Службу автомобільних доріг і дорожний департамент, то більше 300 кілометрів доріг буде зроблено цього року. На ремонти доріг передбачено більше 3,5 мільярда гривень цього року. Вони будуть витрачені на дорожнє полотно високої якості. Вартість, скажімо, цієї дороги – понад мільярд гривень. 700 млн гривень було витрачено з середини червня минулого року і до цього часу».

Загалом ремонт дороги розпочали ще в 2017 роки в рамках інвестиційного проєкту «Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області».

«Наступна дорога, яку ми би хотіли відкрити, – це Пісочне-Східниця. На неї передбачено близько пів мільярда гривень. Так ми надіємось, що Служба автомобільних доріг приступить до критичної ділянки – це об’їзна Трускавця. Ми надіємось в одному шарі закінчити і цю дорогу. Є амбітні плани щодо «Малого карпатcького кола» – цей проєкт дозволить з’єднати в єдине кільце три області: Львівську, Закарпатську та Івано-Франківську», – продовжує Козицький.

Директор «Служби автомобільних доріг Львівської області» Олег Береза
також перелічує автошляхи, які планує відремонтувати цього року: «Попереду ще багато планів: і Східниця-Пісочне, і Борислав-Самбір. Також у планах розширити Львівську об'їзну дорогу. Цього року хочемо провести тендерні процедури із закупівлі будівництва північного об’їзду. Ми зшиваємо наші регіони і райони між собою.

Щодо дороги Львів-Пустомити-Меденичі, то це дуже важливий проєкт. Ця дорога раніше існувала лише, так скажімо, на карті. Нею могли користуватись лише місцеві мешканці і лише у випадку необхідності. Зараз це основний міст, який з’єднує дві потужні в області агломерації – Львівську і Дрогобицьку».

Нагадаємо, автомобільна дорога загального користування державного значення Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі сполучає місто Львів з Пустомитівським, Миколаївським та Дрогобицьким районами і є найкоротшим шляхом до курортних Трускавця і Східниці, а також до Дрогобича. Відкриття цієї дороги покликане суттєво розвантажити трасу Київ-Чоп у напрямку зі Львова до Стрия.

Загальна протяжність дороги становить 47,5 км, зокрема: І категорії – 1,5 км, ІІ категорії – 20,8 км і ІІІ категорії – 25,2 км. Ремонт дороги розпочали 2017 року в межах інвестиційного проєкту «Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області».

фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: