У школах Львова оголошуватимуть конкурси на керівників навчальних закладів

shkoly

Відповідно до законодавства, у школах оголошуватимуть конкурси на керівників навчальних закладів.

Через зміни в законодавстві із керівниками навчальних закладів укладають нові трудові контракти. Якщо ж із якимись керівниками вже були підписані контракти, але їх термін дії спливає, керівників цих навчальних закладів можуть призначати тільки через конкурс, про це інформує пресслужба Львівської міськради.

«У зв’язку із набранням чинності Закону України «Про повну загальну середню освіту», змінилися трудові відносини між працівниками і роботодавцями. Мова йде про керівників закладів освіти та управління освіти. Відповідно до цього закону були припинені трудові договори із тими керівниками, які перебували на безстрокових трудових договорах. З тими керівниками закладів освіти, які є пенсійного віку, з ними уклали нові трудові контракти терміном на 1 рік, а з усіма іншими уклали контракти на 6 років.

Проте, ця норма закону не стосується тих керівників, які на час вступу в дію цього закону вже перебували на строкових трудових договорах, на контрактах. У разі закінчення строку дії такого контракту, із такими керівниками припиняють трудові відносини, утворюється вакантна посада і заміщення такої посади можливе лише на конкурсній основі. Тобто ті керівники закладів освіти, які були на строкових трудових договорах, повинні зараз подаватись на конкурс. Лише після прийняття рішення конкурсної комісії, у разі перемоги діючого керівника, ця людина може призначатись на посаду на 6 років. Якщо якусь особу буде обрано вперше, то призначення можливе на 2 роки із можливим подальшим продовженням контракту на 4 роки», — пояснила Зоряна Довганик, начальниця управління освіти Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: