Карантин на Львівщині може бути послаблений у будь-який час

imgtop5a7c513eb947d_5e381dcb94ea5

Хоча карантин без послаблень на Львівщині продовжили до 12 червня, це рішення може бути переглянуте у будь-який день.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови ЛОЛА Тарас Грень.

«Якщо ми говоримо про показник інцидентності, то в той самий день, коли в нас буде законодавча можливість пом’якшити карантин , тобто інцидентність буде становити менше 12 одиниць, відразу протягом 1-2 годин буде скликана позачергова комісії ТЕБ і НС», - пояснив Тарас Грень.

За його словами, ЛОДА також звернулася до Кабміну, щодо можливості послаблення карантину в окремих районах області.

«Постанова Кабміну передбачає відповідний спосіб послаблення карантинних заходів, ми звернулися щодо внесення змін до цієї постанови, а саме можливості послаблювати карантинні заходи в окремих районах. Наприклад, якщо ми говоримо про місто Львів, то тут ми повинні не послаблювати, а посилювати карантин, що є у повноваженнях міської комісії з ТЕБ і НС. Коли ми говоримо про область, є регіони, які підпадають під показники для послаблення» - розповів Тарас Грень.

Міську комісію з ТЕБ і НС ще раз зобов’язали здійснити заходи щодо або посилення карантинних заходів, або їх модифікації з врахуванням того, що показник інцидентності у Львові становить 32,1%.

«Це єдина перешкода для того, щоб в області послабилися карантинні заходи. На жаль ми не почули на комісії, що було зроблено, і як було виконано наше рішення понеділкове», - наголосив Тарас Грень.

ЛОДА також звернулася до Кабміну щодо можливості відновлення роботи фітнес-центрів та міжміських перевезень.

«Згідно постанови уряду область не може дозволити роботу перевізників і фітнес-залів. Ми звернулися до Кабміну щодо можливості відкриття фітнес-залів та міжміських перевезень», - заявив голова ЛОДА Максим Козицький.

Щодо нелегальних перевезень, то наступного тижня відбудеться засідання комісії за участю представників поліції, Укртрансбезпеки, фіскальної служби.

«Будемо формувати відповідні рейди. Ця проблематика дійсно має місце і вона починає розвиватися. Сподіваємося на внесення змін в постанову уряду і відновлення пасажирський перевезень», - розповів  Тарас Грень.

«Закликаю Асоціацію перевізників звертатися до поліції з приводу нелегальних перевезень. Від них таких звернень не було. Ми попросили їх звертатися, а ми будемо координувати діяльність правоохоронців щодо закриття таких рейсів», - додав Максим Козицький.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, заповненість ліжок у стаціонарах становить  лише 22,7%, при нормі не більше 50%, а кількість проведених ПЛР тестувань на 100 тис. населення – 27, що теж вдвічі більші від мінімального показника.

«Тому, хоча підстави для продовження карантину є абсолютно  об’єктивними, система охорони здоров’я вчасно реагує на всі виклики», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, уже в 404 медпрацівників області підтверджено коронавірус. З них близько 110 у лікарні швидкої допомоги. Щодо кардіологічного центру, то там захворіло 10 медиків.

«Всі пацієнти, які потребують долікування, зосереджені в двох відділеннях. Всі, хто контактував з хворими визначені і скеровані на самоізоляцію. Стаціонар працює на випуск. Нових поступлень хворих немає, але хворі, які потребують долікування, можуть безпечно долікуватися.  Ті, хто потребуватимуть госпіталізації будуть скеровуватися в лікарню швидкої допомоги та обласну клінічну. Також в нас є ангіограф у Дрогобичі.  Туди теж можуть скеровуватися хворі», - розповів директор департаменту .

Директор обласного лабораторного центру МОЗ Роман Павлів розповів, що черга на ПЛР-тестування  зараз становить – 3500.

«В день надходить від 600 до понад 800 матеріалів. Щодня роблять до 500 аналізів.  Збільшення обсягів тестування висвітлює реальну картину захворюваності. Результати тестування свідчать, що коронавірус циркулює серед нашого населення у великій кількості і тільки самі люди можуть зупинити його поширення. Ніщо так не зупиняє вірус, як його неможливість потрапити в новий організм. Контагіозність цього збудника надзвичайно висока. Але бачимо, що люди нехтують засобами захисту», - заявив Роман Павлів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: