У Києві та Львові проводять мітинги за відставку Авакова (фото)

1fcc0a49-6a54-4243-acd6-febd56829ad5

Активісти проводять акції протесту у Львові та Києві, вимагаючи відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Очільник МВС 5 червня звітує перед Верховною Радою під час години запитань до уряду. Наразі триває збір підписів за його відставку серед нардепів. У містах України активісти вийшли на вулиці з вимогою відставки очільника МВС Арсена Авакова.

Мітинг «Авакова у відставку!» триває з 09:00. Активісти зібралися біля будівлі Головного управління Національної поліції Львівщини.

За їхніми словами, вони не забули ані вбивства дитини, ані зґвалтування, ані нападів, ані посадок невинних, ані інших зловживань, що доводять людей до відчаю.

У Києві протестувальники проводять чотири акції під стінами Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Сьогодні під час «години запитань до уряду» народні депутати планують заслухати главу МВС Нардепи викликали на доповідь Авакова через події у Кагарлику та Броварах з доповіддю через перестрілку у Броварах та зґвалтування жінки у поліцейському відділку Кагарлику. Також депутати очікують на доповідь Авакова щодо розслідування обставин загибелі нардепа Валерія Давиденка (депутатська група «Довіра).

Доповідь Авакова запланована на 10:00.

Нардеп Інна Совсун («Голос») повідомила, що сьогодні планують зареєструвати проєкт постанови про відставку глави МВС.

2 червня у Раді почали збір підписів за відставку Авакова Нардепи «Слуги народу» та «Голосу» збирають підписи за відставку Авакова. «ЄС» хоче зняти увесь уряд. Постанову на той час підписали понад 40 депутатів від «Голосу» та «Слуги народу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: