Які свята відзначають 5 червня (іменини, народні прикмети)

день-754x400

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 5 червня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 5 червня в Україні і світі.

Свята та події 5 червня

Всесвітній день навколишнього середовища, який щорічно відзначається 5 червня, є для Організації Об’єднаних Націй одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.

Такий захід, як святкування цього Дня, розрахований на те, щоб привнести людський чинник в питання охорони навколишнього середовища.

Дати народам світу можливість активно сприяти стійкому і справедливому розвитку, сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади. А також роз’яснювати корисність партнерських відносин, з тим щоб у всіх країн і народів було більш безпечне і благополучне майбутнє.

Всесвітній день навколишнього середовища - «народна подія», що супроводжується такими барвистими видовищами, як вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів і плакатів у школах, посадка дерев, а також кампанії з рециркуляції відходів і прибирання території.

1894 — у Львові розпочала роботу найбільша за всю історію Галичини Загальна Крайова виставка. Загальна вистава Краєва у Львові (сучасною українською мовою — Загальна крайова виставка у Львові; частіше — Галицька крайова виставка або Крайова виставка; пол. Powszechna Wystawa Krajowa we Lwowie) — найбільший ярмарок в історії Королівства Галичини та Володимирії, що відбувався з 5 червня до 10 жовтня 1894 року на верхній терасі Стрийського парку у Львові з метою демонстрації культурних та цивілізаційних здобутків. Виставка була присвячена 100-річчю Повстання під проводом Тадеуша Костюшка, яке святкували у 1894 році. Вона стала однією з найбільших і наймасовіших подій в історії Львова, а також одним із головних містоутворюючих чинників кінця XIX століття.

Експозиція Виставки охоплювала всі галузі тодішнього господарства Галичини. У ній взяли участь як місцеві, так і закордонні учасники. Головним опікуном Виставки був сам імператор Франц Йосиф I. Організаційний комітет очолював князь Адам Станіслав Сапега.

За 139 днів роботи виставки, 100 з яких були дощовими, її відвідало 1 146 329 осіб. Інколи наплив людей був таким великим, що, окрім касирів, до продажу квитків залучали і дирекцію Виставки.

Іменини 5 червня

Цього дня іменини святкують: Михайла, Ігнатія, Дмитра, Петра, Івана, Василя, Костянтина, Давида, Микити, Данило, Андрій, Олександра, Романа, Адріана, Сильвестра, Геннадія, Євфросинії і Якова.

Народні прикмети 5 червня

Багато оводів 5 червня - буде багатий урожай. Горобина цвіте - прикмета того, що буде багатий урожай конопель. Трава зранку дуже сильний аромат видає - значить, чекайте дощу вдень. Ті, хто народився в цей день, будуть дуже багатими і заможними

Гороскоп 5 червня

Овен

Не найліпший день для роботи, справи – як нові, так і старі, давно розпочаті та відтерміновані з об'єктивних причин не вдасться завершити успішно.

Телець

Тримати себе в руках, не реагуючи на зовнішні подразники, необхідно завжди, але в цей день особливо: необхідно стежити за своїми словами, щоб не бовкнути того, про що згодом доведеться пошкодувати.

Близнята

День визначить робочий режим на весь наступний місяць: якщо сьогодні ви вирішите, що можна нічого не робити, то і час, що залишився, мине в бездіяльності.

Рак

Необхідно відмовитися від нових знайомств, особливо онлайн: занадто великий ризик того, що за симпатичною аватаркою ховається непорядна людина не з найдобрішими намірами.

Лев

В цей день вам видасться прекрасна можливість виступити у своїй улюбленій ролі – стати прикладом для наслідування для людей, які вас оточують, намагайтеся не підкачати.

Діва

Не варто втручатися в чужі розмови: не маючи повних знань про ситуацію, яку обговорюють люди, ви ризикуєте сказати що-небудь недоречне і викликати здивовані погляди своїх співрозмовників.

Терези

Небажано ставати до реалізації нових планів, успіху вони все одно не принесуть, тому ліпше зайнятися справами, які з якоїсь причини на сьогоднішній день залишилися незавершеними.

Скорпіон

У цей день можна відновлювати справедливість на всіх рівнях, тому, якщо у вашому оточенні є людина, яку незаслужено образили, бажано втрутитися в ситуацію і захистити її.

Стрілець

Не варто вплутуватися в суперечки з близькими людьми – висуваючи все нові і нові аргументи, які будуть здаватися вам переконливими, ви можете, не помітивши цього, серйозно образити співрозмовника.

Козоріг

Сила зла в цей день настільки велика, що оголошення їй війни – справа необачне і самовпевнена, кліпше зробити паузу і перечекати, поки енергетика навколишнього світу знову стане позитивною.

Водолій

Велика ймовірність того, що людина, що скривдила вас колись, нарешті отримає по заслугах: сприймайте те, що трапилося без зловтіхи, а зі спокійною гідністю.

Риби

Будь-які фінансові операції у цей день замість прибутку можуть принести збиток, тому справедливо перебувають під забороною, зате цілком можна скласти стосовно них плани на майбутнє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: