Зеленський хоче легалізувати приватні армії

зел

Президент Володимир Зеленський виступає за підготовку законопроекту про приватні військові компанії в Україні. На його думку, до його розробки слід залучити ветеранів.

Про це він заявив на засіданні Консультативної ради у справах ветеранів, повідомляють у пресслужбі президента.

За словами Зеленського, Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України може приєднатися до напрацювання законопроекту про приватні військові компанії.

«Є два проекти закону про приватну армію, які не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно», - зазначив він.

На його думку, Консультативна рада могла б допомогти розробити збалансований законопроект. Він додав, що першочергові законодавчі напрацювання ради потрібно запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент устиг ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про реєстрацію у Верховній раді законопроекту №3005 про військово-консалтингову діяльність,  який покликаний фактично узаконити приватні військові компанії.

В Україні можуть з'явитися приватні армії - у Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроект, суть якого полягає в легалізації приватних військових компаній (ПВК) для діяльності за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: