Дитячі оздоровчі табори цьогоріч можуть не відкритися (відео)

супутник
Фото: відкриті джерела

Оздоровчі заклади для дітей влітку 2020 відкривати не варто. Адже до звичних небезпек захворюваності, наприклад – кишкових, додалася небезпека інфікування коронавірусом.

Про це він говорив у ефірі каналу "112 Україна" заступник міністра охорони здоров'я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Я зараз дотримуюся думки, що дитячі оздоровчі заклади на цей літній сезон відкривати не можна, оскільки під час оздоровлення у нас відбувається близько 80 спалахів кишкових інфекцій. У цей час дітей забирають з оздоровлення, завозять в інфекційні стаціонари, в інфекційних стаціонарах зараз є хворі на коронавірус. Замість лікування кишкової інфекції ми можемо наражати на небезпеку інфікування ще і коронавірусом. Тому пропозиція утриматися до стабілізації епідеміологічної ситуації", - заявив Ляшко.

За його словами, щороку в дитячих таборах фіксують близько 80 спалахів кишкової інфекції. Після цього хворі потрапляють в інфекційні стаціонари. А зараз там підвищений ризик заразитися коронавірусом.

"Замість лікування кишкової інфекції ми можемо наражати на небезпеку інфікування ще і коронавірусом. Тому є пропозиція утриматися до стабілізації епідеміологічної ситуації", - заявив Ляшко.

Батьки, які працюють, не знають куди подіти своїх дітей, і дехто побоюється, що доведеться звільнитися. Водночас хтось ще взимку написав заяви на оздоровлення малечі в таборах. Про те, чи варто на них розраховувати і чим ще можна розважити своїх нащадків, йдеться в матеріалі ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: