Медичні не підходять: у ВООЗ змінили рекомендації щодо носіння масок

maxresdefault
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оновила свої вказівки і тепер рекомендує урядам просити всіх носити тканинні маски для обличчя в громадських місцях, щоб допомогти зменшити поширення коронавірусу.

Про це пише Reuters.

ВООЗ підкреслила, що маски для обличчя є лише одним із ряду інструментів, здатних знизити ризик передачі вірусу.

«Маски самі по собі не захистять вас від COVID-19», - сказав на брифінгу журналістам генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

В організації повідомили, що мають нові результати досліджень, які вказують на те, що тканинна, немедична маска може стати бар'єром для потенційно інфекційних крапель.

Раніше ВООЗ заявляла, що не має достатньо доказів щодо ефективності використання масок для здорових людей, а рекомендувала носити медичні маски людям, які хворі, і тим, хто їх доглядає.

За повідомленням ТСН, у ВООЗ радять урядам заохочувати широку громадськість носити маски.

"Ми відзначаємо тканинну маску, тобто не медичну, - пояснила очільниця підрозділу ВООЗ з нових хвороб Марія Ван Керхове. - Зараз у нас є докази того, що якщо робити це належним чином, то маски можуть стати бар'єром для потенційно інфекційних крапель".

Якщо раніше маски рекомендували носити переважно в приміщеннях з ускладненою вентиляцією, то тепер маски рекомендують носити там, «де вірус широко поширюється, але при цьому затруднене дистанціювання», що може стосуватись і масових скупчень людей на відкритому просторі.

Також одним з оновлень ВООЗ стала вимога носити маски для всіх лікарів і співробітників медустанов незалежно від того, взаємодіють вони з зараженими коронавірусом. Наголошується, що у якісних масок повинно бути три шари різних матеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: