Посол Польщі пояснив, чому кордон з Україною поки повноцінно не відкриють

390a1468679a334aa128c1f647e8f9f1

Відкриття кордонів залежатиме від ситуації з кількістю інфікованих.

Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі вважає, що рішення про повноцінне відновлення транспортного сполучення і відкриття кордону між Польщею й Україною залежатиме від епідеміологічної ситуації, пов'язаної з поширенням коронавірусної хвороби. Про це він повідомив журналістів 9 червня, передає ТСН.

Ціхоцкі звернув увагу на зростання кількості інфікованих коронавірусом в Україні. Тому про можливу дату відновлення сполучення говорити не береться попри те, що польські авіалінії LOT вже продають квитки на рейси на другу половину червня. Також він сказав, що представники національних операторів залізничних перевезень обох країн ведуть перемовини про відновлення сполучення.

«Коли будуть відкриті всі інші пункти - це залежить, перш за все, від статистик, пов'язаних з коронавірусом. Ми, на жаль, бачимо зараз зростання випадків (інфікування коронавірусом) в Україні і в деяких інших країнах. Треба якось знаходити баланс між медичною безпекою і економічними викликами», - заявив Ціхоцкі.

До Польщі зараз можуть поїхати українці, котрі мають дозволи на роботу, дозволи на проживання або мають членів родини у цій країні, а також громадяни країн-членів Європейського Союзу.

Нагадаємо, від 29 травня на державному кордоні поновили свою роботу 66 пунктів пропуску. Саме на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску: Ягодин, Краківець, Рава-Руська та Шегині. Пропуск пішоходів через українсько-польський кордон здійснюється тільки в Шегинях. У решті пунктів пропускають лише осіб, які їдуть автотранспортом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: