Спортклуби Львова відчинилися: міська та обласна влада дозволів не давали

спрот

Зайнятися спортом із понеділка. З 8 червня деякі спортивні клуби Львова розпочали свою роботу - попри те, що карантин в області продовжили.

Так у спорткомплексі «Євроспорт» повідомили, що з понеділка працюють за звичним графіком. Спа-відділення роботу наразі не відновило, а от басейн і тренажерний зал - функціонують.

На сторінці комплексу вказані ще деякі правила занять у «Євроспорті» в період епідемії Covid-19:

- кожен клієнт зобов’язаний мати свій персональний рушник – тимчасово клуб рушники не видаватиме;
- групові заняття з фітнесу обмежені кількістю 10 осіб;
- запис на групові заняття з фітнесу буде відбуватись лише на рецепції, при особистій присутності клієнта. Запис у телефонному режимі поки проводитись не буде;

-  заняття у дитячих групах наразі не відбуватимуться.

Крім того, у клубі стверджують, що повсюди розмістили санітайзери, клінінгова служба працює у посиленому режимі, регулярно обробляєючи знезаражувальними засобами інвентар і тренажери. Також обіцяють використовувати посилену вентиляцію та промислову систему іонізації повітря.

Відновив роботу і спорткомплекс «Олімп». Працівниця, яка назвалася Анею, від офіційних коментарів відмовилася. Попри це озвучила деякі заходи, які, на думку керівництва клубу, допоможуть безпечно займатися спортом попри високий рівень захворювання на коронавірус в області. Йдеться про відмову від багаторазових рушників, суворий контроль температури тіла відвідувачів і велику кількість антисептичних засобів. Правила схожі на ті, яких дотримуватимуться колеги з «Євроспорту»:

«На рецепції адміністратор проводитиме температурний скринінг. Якщо t тіла становитиме понад 37,2 С чи будуть виражені ознаки ГРЗ, то відвідування спортзалу буде заборонено.  На рецепції, а також по території залу організовуються місця для обробки рук та інвентарю спиртовмісними антисептиками. Групові заняття проводитимуться за попереднім записом на рецепції клубу та матимуть обмеження в кількості людей (не більше 10). Деякі шафки в роздягальнях будуть заблокованими».

Міський голова Львова Андрій Садовий рішення фітнес-центрів та спортзалів розкритикував. В ефірі «Радіо Люкс» мер заявив, що дотримання правил в умовах пандемії є дуже важливим:

«Найстрашніше — це хаос. Коли починається неконтрольований процес, тоді вже буде біда. Тому тут поліція має працювати достатньо жорстко. Давайте будемо працювати з повагою до закону, тому що це наша з вами безпека».

Заступниця Садового Галина Слічна, яка очолює міський штаб із протидії коронавірусу, на відкриття спортклубів також відреагувала. Чиновниця каже, що вже скерували заяву в поліцію щодо діяльності фітнес-клубу на пл. Старий ринок, 8.

В обласній адміністрації до відкриття фітнес-центрів також ставляться критично. Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис наголосив, що жодного рішення щодо послаблення карантину на Львівщині комісія ТЕБ НС не ухвалювала. Карантин з усіма обмеженнями, які були до 5 червня, продовжили до 12 числа:

«Офіційно карантин не є послаблений. Всі обмеження зберігаються. Кабмін дозволяє пом’якшити карантин в тих областях, в яких знизилися визначені показники. Це - інциндетність, зайнятість ліжок і кількість проведених тестувань. Показники Львівськоъ області не дозволяють пом'якшувати карантин, в тому числі що стосується фітнес-залів. В нас інциндентність є вищою за 12.

Тому щодо діяльності спортклубів, то я офіційно рекомендую людям, які хочуть займатись спортом, мати додаткові фізичні навантаження – робити це вулиці, в парку, виконувати вправи на відкритому повітрі. Адже скупчення людей і зайві контакти завжди несуть додаткову небезпеку».

Разом із тим Андрій Садовий вважає, що роботу фітнес-центрів можна дозволити. Втім робити це варто не хаотично, а централізовано:

«Ми просили прем’єр-міністра Шмигаля, щоб уряд дав можливість послабити обмеження щодо спортивних занять, спортивних закладів. Тому, що коли там буде займатись 5−10 людей, то, я вважаю, це є можливо. Якщо працюють торгові мережі, то і на це, я вважаю, треба піти. Чекаємо сьогодні на рішення Києва»

Нагадаємо, 1 червня у Львові під стінами міської ради кілька десятків власників спортивних клубів і спортсменів, вийшли на акцію протесу з закликом, аби міська і обласна комісія ТЕБ НС прийняли рішення про відкриття спортзалів і спортивних клубів.

Тетяна ЯВОРСЬКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: