У Львові відкрили перший науковий парк

0000_1591787047_3266x2209_1_0

Перший в області науковий парк почне працювати на базі Львівської політехніки.

Він займатиметься який займатиметься науково-технічною та інноваційною діяльністю, а також втіленням в життя результатів наукових досліджень.

Як розповів під час пресконференції голова ЛОДА Максим Козицький, парк стане майданчиком для навчання, реалізації ідей, презентації інноваційних проектів та продуктів.

«Завдяки такому парку, як «SID CITY», студенти матимуть можливість розвиватися креативно, зможуть почати власний стартап, матимуть простір для розкриття свого потенціалу. Особливо цінно, що науковий парк допоможе створити унікальну інноваційну екосистему регіону, залучити інноваційні організації та підприємства для співпраці. ЛОДА підтримує і буде надалі підтримувати освітні та розвиваючі проекти на Львівщині», - розповів Максим Козицький.

«Створення наукового парку у Політехніці - це перспектива на майбутнє. Можливості Політехніки величезні, а науковий парк - це та структура, яка буде об’єднувати всі ці можливості», - наголосив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало.

Засновником наукового парку, який називатиметься SID City стали крім Львівської політехніки низка приватних компаній, зокрема корпорація «СофтСерв», ТДВ «Гал-Кат», ТОВ «Компанія з управління активами «Роял-Стандарт», а також громадська організація «Тех Стартап Скул», яка є школою стартапів університету.

Партнерами проєкту також стали Львівська міська рада, ЛОДА, Асоціація випускників Львівської політехніки, «Приватбанк» та львівське представництво Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Статутний капітал становить 3,12 млн грн, він є найбільшим серед інших наукових парків країни.

Як розповів директор проєкту SID City Назар Подольчак, науковий парк складатиметься з трьох локацій загальною площею 27 тис. кв.м. Зокрема, на вул. Городоцькій, 286 розташовуватиметься виробничий майданчик, на вул. Академіка Колесси, 2 – комплекс, що розвиватиме ІТ-напрямок та біотехнології, на вул. Князя Романа, 3а облаштують креативний комплекс. Також науковий парк має 7,5 га вільної землі, на яких в майбутньому планують звести нові об’єкти наукового парку.

«Наша головна ідея – розвиток інновацій шляхом створення наукового середовища. Традиційно вважається, що науковий парк об’єднує науку та бізнес. Ми хочемо зробити так, щоб він починався з науки та закінчувався на логістиці, себто на кінцевому споживачеві послуг та продуктів», – розпповів Назар Подольчак.

Пріоритетними напрямками роботи парку є нові та відновлювальні джерела енергії, машино- та приладобудування, ресурсоощадні технології, мікроелектроніка, телекомунікації, вдосконалення хімічних технології та інше.

Вже найближчим часом парк має укласти угоди про спільну діяльність з українськими та іноземними інвесторами. Усі компанії, які долучаться до SID City, матимуть гарантовані державою пільги, зокрема під час сплати оренди державного або комунального майна, а також податкові преференції.

Довідка: Науковий парк – це організація, що керує потоком знань і технологій між університетами, науково-дослідними установами, компаніями та ринками. Відповідно до закону України «Про наукові парки», їхніми основними функціями є створення нових видів інноваційного продукту та їх комерціалізація, організація та забезпечення виробництва наукоємної, конкурентоспроможної на внутрішніх і зовнішніх ринках інноваційної продукції, сприяння залученню іноземних інвестицій, розвиток міжнародної співпраці у галузі науково-технічної та інноваційної діяльності та інше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: