В Україні хочуть скасувати ПДВ на внутрішні авіаперевезення

літак4

Україні потрібна державна програма розвитку туризму на наступні три-чотири роки. Голови обласних державних адміністрацій повинні упродовж тижня підготувати концепцію розвитку внутрішнього туризму у своїх регіонах.

Про це на селекторній нараді з міністрами та очільниками областей заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак, передає пресслужба ОП.

«Ми хочемо щоб українці, не маючи можливості цього року поїхати за кордон, почали мандрувати нашою мальовничою країною», - сказав він.

Він поставив перед головами ОДА завдання упродовж тижня підготувати концепцію розвитку внутрішнього туризму у своїх регіонах. Зокрема, визначити в кожній області по три-п’ять «туристичних магнітів» - найпривабливіших з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення.

На основі цих пропозицій буде розроблена загальнодержавна програма розвитку туризму в Україні та відповідні регіональні програми як її складові. Завдання в межах цієї програми реалізовуватимуться впродовж трьох-чотирьох років та в подальші роки.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що наразі тривають консультації з профільними комітетами Верховної Ради щодо розробки законодавчої ініціативи зі звільнення від сплати ПДВ на внутрішні авіаперевезення.

Міністр культури та інформаційної політики зі свого боку анонсував програму «Мандруй Україною», у межах якої відбудеться челендж - відомі у країні та на місцевому рівні люди ділитимуться своїми враженнями від подорожей Україною. Дописи з розповідями про те, які місця варто відвідати, кожен з них опублікує в соцмережах з відповідним хештегом #мандруйукраїною.

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів зауважила, що, крім переліку туристично привабливих локацій регіону, місцева влада має розробити тури на три, п'ять і десять днів, а також передбачити, як доїхати до того чи іншого туристичного об’єкта.

Нагадаємо, оскільки пандемія коронавірусу внесла свої корективи в міжнародні подорожі, ДАРТ очікують зростання внутрішнього туризму в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: