Віктор Медведчук задекларував частку в телеканалах «1+1» і «2+2» — ЗМІ

2020-06-10 20.04.39 prm.ua 5319df08abde

Голова політради партії ОПЗЖ і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук вказав у своїй майновій декларації за минулий рік компанію, що фігурує у структурі власності «Студії 1+1».

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми».

Відповідно до інформації, яку вказав Медведчук, його дружина телеведуча Оксана Марченко - кінцева бенефіціарна власниця фірми Bolvik Ventures із Британських Віргінських островів. Ця фірма, за даними на сайті телеканалу, через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у «Студії 1+1». Там же вказано, що цю компанію контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

Іншим великим співвласником «1+1» є олігарх Ігор Коломойський, зазначено на сайті каналу.

Так само кіпрська фірма, задекларована Віктором Медведчуком, фігурує у структурі власності іншого телеканалу групи, «2+2» ("Гравіс-Кіно"). Через низку компаній вона контролює частку розміром 24,51%. Як і у випадку з «1+1», на офіційному сайті телеканалу «2+2» вказано, що компанію Bolvik Ventures контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Медведчука.

Водночас у структурі власності іншого телеканалу, що входить у групу, «ПлюсПлюс» («УніанТБ»), Bolvik Ventures не фігурує. Телеканал ТЕТ структуру власності не оприлюднив.

«Схеми» звернулися для отримання коментаря до Коломойського. Той заявив, що інформація про частку родини Медведчуків у структурі «Студії 1+1» для нього новина.

«Порядок наступний. Ми отримали цю інформацію. Телеканал повинен у строк відправити запити: коли відбулося відчуження, як відбулося відчуження і чому не повідомили. Тобто чому не повідомили?», - сказав олігарх.

Журналісти також звернулися із запитаннями до прессекретаря організації Медведчука «Український вибір - Право народу» Олега Бабаніна, який наразі не відповів. До самого Медведчука додзвонитись не вдалось, як і до Оксани Марченко.

У пресслужбі «1+1» на прохання іншого ЗМІ (««Детектор медіа») прокоментувати стосунок до власності каналу Віктора Медведчука зазначили: «Ми наразі не можемо коментувати цю інформацію, оскільки для нас вона теж є новою. Юристи медіагрупи направили відповідні запити до компаній, які входять до структури власності телеканалу, й очікуємо відповідь».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: