Плівки Лероса: НАБУ почало розслідування щодо голови Офісу президента Єрмака

2020-06-11 20.39.49 images.weserv.nl e07c3f9d638c

НАБУ відкрило два кримінальні провадження у справі «плівок Лероса», одне з них відкрите щодо голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це НАБУ повідомило у відповідь на запит Радіо Свобода.

Зокрема, до Бюро надійшла ухвала слідчого судді Вищого антикорупційного суду щодо зобов’язання внести відомості в ЄРДР за заявою адвоката в інтересах народного депутата України.

«Відповідно до вказаної заяви, громадянин України одержав неправомірну вигоду за вплив на ухвалення рішень головою Офісу президента щодо призначення низки осіб на посади в органах державної влади», — повыдомили у Бюро.

Попередня кваліфікація — частина 2 статті 369−2 (зловживання впливом, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди)», — говориться в повідомленні.

У НАБУ додали, що відповідно до вказаної заяви, голова Офісу президента «одержав неправомірну вигоду у великому розмірі за ухвалення рішень щодо призначення низки осіб на посади в органах державної влади».

До ЄРДР внесли відомості про кримінальне правопорушення з попередньою кваліфікацією «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

29 березня народний депутат від Слуги народу Гео Лерос оприлюднив відео, на якому брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На опублікованих записах також фігурували колишні помічники глави ОПУ, які пізніше звинуватили його у корупції і торгівлі посадами.

За словами Лероса, це свідчить про те, що «Єрмак через свого брата торгує державними посадами».

Нардеп також звернувся з цього приводу до НАБУ, а пізніше САП відкрила кримінальне провадження.

У свою чергу глава ОП спростував обвинувачення Лероса та написав заяви до СБУ і ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: