На вихідних у Львові комунальні служби чергуватимуть у посиленому режимі

103574958_3833133323424715_4799271009492589125_n

Комунальні бригади Львова практично завершують ліквідовувати наслідки вчорашньої негоди.

Комунальні бригади Львова завершують ліквідовувати наслідки вчорашньої негоди.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

«Основні наслідки вчорашньої негоди місто вже побороло. Вчора ввечері активно працювали комунальні бригади, спільно з бригадами ЛКП «Зелений Львів» і підприємствами, які займаються обрізкою дерев. Також працювали бригади ШРП.

У нас було 9 локацій незначних підтоплень. Протягом півгодини наслідки цих підтоплень було ліквідовано. Найпроблемніша локація була на вул. Торф’яна. Відзначу, що для того, щоб повністю вирішити проблему підтоплень на вул. Торф’яна — пр. Чорновола, потрібно провести значний і дороговартісний комплекс робіт. Значну роботу ми вже провели — у нас є інженерне і технічне рішення і розуміння, що необхідно зробити, щоб повністю відвести лівий берег Полтви в окремий колектор і вивести його окремо на очисні споруди, та перепроектувати і переробити стик щитового колектора і колектора Полтви. Однак, на ці заходи потрібні значні кошти в сумі кілька сотень мільйонів гривень. Тобто, тут питання якимось незначними заходами вирішити не вдасться, як наприклад, на вул. Сахарова. Та ми працюємо над пошуком інвестицій, щоб ці роботи провести.

Найбільша проблема вчора була з поваленими деревами і масивними гілками. Тому до ночі працювали бригади, і практично більшу частину повалених дерев було розкрижовано і прибрано з доріг і тротуарів, де вони перешкоджали чи то проїзду транспорту, чи руху пішоходів. Загалом по місту впало 82 дерева і великі гілки. Та це не рахуючи парків, скверів та цвинтарів, де також повалено багато дерев.

Натомість рух електротранспорту у повному обсязі було відновлено вчора близько 21.00 год. У нас було три пориви на трамвайній мережі. Тому мережу було знеструмлено на час ліквідації поривів, щоб не було жодних інших негативних наслідків», - розповів Олександр Одинець.

«З огляду на прогноз погоди, сьогодні ввечері і на вихідних будуть чергувати у посиленому режимі усі комунальні бригади», — додав директор департаменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: