Волонтери збирають кошти на захисні шоломи для медиків Львова

3_Олександр Золотарьов і Роман Видро

Відкрита майстерня «гараж хаб» і Благодійний фонд «Харків з тобою» збирають кошти на захисні шоломи для лікарів Львова та інших міст.

Про це повідомляють організатори благодійного проекту.

Інженери та волонтери проєкту Yak.Today збирають кошти на виготовлення захисних шоломів (PAPR) для медиків. Кожні 2000 гривень (саме така собівартість маски-шолома) можуть захистити лікаря й допомогти йому врятувати життя десятків пацієнтів, хворих на коронавірус.

За статистикою, в Україні понад 20% заражених covid-19, – саме медичні працівники.

Львівські лікарі отримають 6 масок-шоломів. Їх передадуть реанімаційним бригадам Львівської обласної інфекційної лікарні.

Усього ж інженери-мейкери планують виготовити 132 шоломи: для реанімаційних бригад Харківської області, Києва, Львова, Івано-Франківська, Сєвєродонецька та Чернівців. Тож зібрати потрібно 264 000 грн. З них для Льова – 12000.

Також інженери закликають львівських колег долучитися до виготовлення: всю технічну документацію і консультації нададуть безкоштовно.

Шоломи мають найвищий ступінь захисту, працюють на автономному живленні. За різними даними, за час роботи одного фільтру в PAPR (понад 1000 годин) може бути використано кількасот респіраторів N95.

Щоб допомогти виготовити 132 шоломи, організатори просять переказати кошти на рахунок благодійного фонду «Харків з тобою», волонтери якого займаються підтримкою системи охорони здоров’я ще від початку війни і включилися також і в боротьбу з сovid-19.

Номер картки 4246 0010 3001 1195, реквізити за посиланням.

Виготовлятимуть маски у «гараж хабі» з долученням додаткових підрядників на певні ланки роботи – щоб закінчити партію якнайшвидше.

При наявності детальної технічної документації від розробників, виробляти такі шоломи може практично будь-хто, у кого є лазерний різак СО2 або ЧПК-фрезер, паяльник, базові ручні інструменти та навички роботи з простою електронікою.

Перед тим, як переходити до масового виробництва, мейкери виготовили тестову партію і передали харківським лікарням (перинатальному центру та кардіологічному відділенню 8-ї клінічної лікарні) для проходження тестів у реальних умовах роботи.

Усі, хто готові допомогти у виготовленні шоломів – пишіть на сторінку Гараж Хаб на фейсбуці або на [email protected]. Переказати кошти (з призначенням «на статутні цілі») можна

на картку фонду:

4246 0010 3001 1195
Або за реквізитами:

Благодійна організація

«БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ХАРКІВ З ТОБОЮ»

Код ЄДРПОУ 39488268

р/рах. UA67 351 533 00000 26009052241644

у ХарківГРУ ПриватБанк,

МФО 351533

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: