Через зростаття кількості хворих на коронавірус, ЗНО можуть перенести

1588431012_93_main
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Можливість проведення в Україні основної сесії ЗНО в заплановані терміни буде оцінена 20-22 червня.

Про це повідомляє УП, з посиланням на брифінг головного санітарного лікаря Віктора Ляшка

Ляшко зазначив, що сьогодні епідемічна ситуація дозволяє провести основну сесію ЗНО, яка має початися 25 червня.

"В той же час, розуміючи тенденції, розуміючи те, що ми працюємо в режимі пом'якшення карантинних заходів, бачимо зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, які реєструються щодня на території України, сьогодні Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула два показники, оцінка яких 20-22 червня буде свідчити про те, чи буде можливість проведення ЗНО в запропоновані терміни, чи треба буде повернутися до цього питання в подальшому і переглянути, в разі якщо епідситуація на території нашої держави не буде дозволяти провести його у визначені терміни".

Як повідомляє Радіо Свобода, пробна сесія зовнішнього незаленжного оцінювання, запланована на 15 червня, не відбудеться через протидію поширенню коронавірусної хвороби. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов 13 червня.

«Було скасовано проведення пробного ЗНО, яке передбачалося до проведення 15 червня», – сказав Степанов.

Він не уточнив, чи відбудуться пробні ЗНО, заплановані на наступні дні.

Відповідна постанова уряду від 12 червня вилучає пробне зовнішнє незалежне оцінювання з переліку винятків, коли дозволено відвідувати заклади освіти.

Це пов'язано з тим, що в Україні третій день поспіль спостерігається збільшення кількості підтверджених випадків інфікування коронавірусом, зокрема, за останню добу, 12 червня, виявлено 753 нових хворих на COVID-19. Всього з початку епідемії в Україні захворіли 30 тис. 506 осіб, померли – 880, одужали – 13 тис. 976.

У травні Міністерство освіти і науки повідомило, що пробне ЗНО з української мови і літератури заплановане на 15-17 червня. На 17-19 червня планувалися сесії з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також англійської, німецької, французької та іспанської мов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: