Степанов назвав причину рекордної захворюваності на COVID-19

87bedbc-stepanov
Фото: УП

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов наголошує, що основою причиною рекордного збільшення нових випадків коронавірусу є недотримання громадянами карантину.

Про це заявив Степанов на щоденному брифінгу у суботу.

"Те, що ми перестали дотримуватися тих правил, які встановлені в країні, які рекомендує МОЗ – ми бачимо ті цифри, які кожного дня я безпосередньо озвучую. І це головна причина. Так, ми збільшуємо кількість тестувань. Але є ще інші речі, які прямо вказують на поширення коронавірусної хвороби", - сказав він.

Міністр зазначив, що ситуація з коронавірусом погіршується у Львівській та Закарпатській областях, а також у місті Києві.

В МОЗі наголошують, що після послаблення карантину багато хто забув про те, що обмеження в Україні все ще діють. Про це свідчить невтішна статистика нових випадків захворювання на COVID-19 за добу. Це не просто цифри, це людські життя, які опинилися під загрозою.

Там закликають дотримуватися правил карантину, слідкувати за власною гігієною, тримати дистанцію і не наражати на небезпеку себе та оточуючих!

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксовано 753 нових випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 124 у медичних працівників. Це новий антирекорд за кількістю захворювань. Також госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 169 осіб. Одужали за добу 409 осіб, померло 10 осіб.

Як повідомляє УП, президент Володимир Зеленський на селекторній нараді закликав уряд терміново встановити причини зростання захворюваності на коронавірус в Україні і тільки після цього вирішувати, чи посилювати карантин.

Зеленський зауважив, що зростання захворюваності серед населення може спостерігатися через збільшення кількості тестувань. Адже за добу в середньому вже проводиться близько 20 тисяч ПЛР- та ІФА-тестів. Тому перед тим, як ухвалювати рішення щодо жорсткіших обмежувальних заходів, треба зрозуміти причини зростання числа хворих.

При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив занепокоєння зростанням кількості хворих на коронавірус другий день поспіль.

"Треба швидко встановити причини зростання захворюваності. А до цього всі відповідні органи мають звертати увагу населення на необхідність дотримання маскового режиму та соціальної дистанції на вулиці. Бачу, що люди ходять без масок. Тільки дотримання заходів безпеки захистить нас від загрози захворіти та врятує нашу економіку від карантину", - зауважив Зеленський.

 

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, зафіксовано також збільшення кількості звернень із симптомами коронавірусу, випадків пневмонії та госпіталізації з ознаками хвороби. Осередки виявлення нових хворих на коронавірус – розпорошені.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: