Садовий пропонує відновити приміські маршрути, але з чітким контролем протоколів роботи

img0898-0bdf032c
Фото: ЛМР

Міський голова Львова Андрій Садовий пропонує відновити роботу обласних маршрутів, але у режимі спецперевезень — з масками та лише сидячими місцями.

Мер зазначає, що щодня у Львів на роботу в`їжджає до 150 тис осіб, а для міста важливо, аби підприємства не зупиняли свою роботу, повідомляє пресслужба ЛМР.

«Щодня нам треба шукати баланс. З одного боку COVID-19 є, а з іншого боку — повинні працювати підприємства, люди повинні отримувати зарплату і податки мають сплачуватись. Щодня у робочі дні до 150 тис людей приїжджають до Львова на роботу і ввечері виїжджають. Під час карантину ця схема перестала працювати, бо припинили роботу всі обласні маршрути, зробили спецперевезення і окремі маршрути для невеликої кількості людей.

Сьогодні, чесно кажучи, є неконтрольована ситуація, бо з`явились якісь чорні перевізники, де нема жодних дотримань норм. Моя пропозиція проста — так, як ми це зробили у Львові - у нас працюють тролейбуси, трамваї, автобуси, правда, це є режим спецперевезень, тобто, треба мати маску, не повинно бути стоячих місць. Пропоную так само зробити у межах області - відновити всі обласні маршрути, щоб можна було це контролювати, але щоб вони їздили у режимі спецперевезень для тих, хто їде на роботу. Маска обов’язкова і виключно сидячі місця. Це дасть можливість людям гідно себе почувати, владі контролювати процес, і вийти з того колапсу, який ми сьогодні маємо", — зазначив Андрій Садовий.

Також він додав, що минулого тижня говорив про це з Прем"єр-міністром. Відтак, щоб впровадити спецперевезення в області, потрібна згода Міністерства охорони здоров"я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: