Померла львівська дослідниця Ольга Галабурда

галабурда

14 червня після двох років боротьби з тяжкою недугою не стало львівської дослідниці  Олі Галабурди. Про це повідомляють у виданні Локальна історія, де працювала  Оля Галабурда.

14 червня після двох років боротьби з тяжкою недугою не стало львівської дослідниці  Олі Галабурди. Про це повідомляють на сторінці проекту «Локальна історія», де працювала  Оля Галабурда.

«Оля працювала в проекті з 2015 року. Вона самотужки і в складі історико-етнографічних експедицій, об’їздила десятки сіл і містечок, записала сотні інтерв’ю… Зберегла унікальні свідчення цілого покоління галичан.

Оля з особливою сердечністю ставилася до наших стареньких респондентів, з якими ми спілкувалися, не раз стаючи їхніми сповідниками, а згодом і друзями.

У 2018-му Олі поставили страшний діагноз – лейкемія. Після тривалого лікування хіміотерапією здавалося, що хвороба відступила. Оля змогла повернутися до нас. На жаль, ненадовго. Минулого 2019 року вона разом з нами відвідала наших стареньких друзів в найвіддаленіших селах області з благодійною акцією «Великодній кошик».

Після трансплантації кісткового мозку стався рецидив. Оля дуже любила життя і боролася до останнього. Всі ми вірили, що в неї вийде. На жаль, хвороба виявилася сильнішою», - написали у дописі колеги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: