Які свята відзначають 15 червня (іменини, народні прикмети)

h_ua_den_zashita_pojilih

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 15 червня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 15 червня в Україні і світі.

Свята та події 15 червня

День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей). На початку цього місяця міжнародне співтовариство відзначало «День захисту дітей». 1-го жовтня святкується «Міжнародний день людей похилого віку». Сьогодні, 15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року ( резолюція №66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей. Ми називаємо цю подію – Днем захисту літніх людей.

Як показує практика, літні люди, ті яким за 60-т, також потребують захисту, і це не дивлячись на той факт, що найчастіше вони, на відміну від дітей, мають багатий досвід, відмінні професійні навички та мудрість, якої ще не дістає підростаючому поколінню. І все ж, за інших, здавалося б рівних умовах, вони піддаються дискримінації за віковою ознакою, не рідко опиняючись за межею бідності, у злиднях і не затребувані суспільством по справедливості і набутої вікової гідності. Почастішали випадки зловживань щодо літніх людей. За даними широкомасштабних досліджень, представлених на 89-му пленарному засіданні Організації Об’єднаних Націй, «частка людей у віці 60 або більше років у всій чисельності населення світу складе до 2050 року понад 20 відсотків». Максимальне і найбільш стрімке зростання числа літніх людей очікується в країнах, що розвиваються.

Іменини 15 червня

Цього дня іменини святкують: Дмитро, Іван, Костянтин, Олена, Марія, Никифор, Уляна, Софія, Іоанн та Ісидор.

Народні прикмети 15 червня

  • Горобці б'ються та граються – очікуй гарної погоди найближчим часом.
  • З самого ранку 15 червня сонце перебуває ніби в невеликому тумані – значить, погода буде тихою і теплою.
  • Дощ пішов – прикмета того, що буде хороший урожай конопель та льону.
  • Вітер 15 червня з Заходу дме – найближчим часом буде похолодання.

Гороскоп 15 червня

Овен

До нових досягнень необхідно йти "без нічого" - позбувшись від всіх недоробок і підтягнувши всі "хвости", в іншому разі вони будуть заважати і тягнути вас назад.

Телець

Не можна хапатися за всі справи одразу – ризикуєте не встигнути ніде, тому варто визначитися з тим, що для вас важливіше, і працювати в цьому напрямі, відклавши решту на потім.

Близнята

Сьогодні сміливо можна висловлювати найфантастичніші ідеї – колеги приймуть їх із захопленням, а керівництво, хоч і візьме час на роздуми, в результаті всі схвалить.

Рак

Запідозривши близьку людину в непристойному вчинку, не ховайте непевність у собі, а запитайте її про все одразу і прямо - швидше за все, все геть не так страшно, як здається.

Лев

Головне цього дня – утриматися від різких зауважень і двозначних жартів стосовно інших людей, вони можуть сприйняти таку лінію поведінки як особисту образу.

Діва

Щоб серйозна розмова з близькою людиною не переросла у тривалий конфлікт, не варто зустрічати її аргументи з опором – ліпше вислухати і пообіцяти виправитися.

Терези

Хороший день для купівлі та продажу: особливо це торкнеться великих предметів побутової техніки і навіть нерухомості, але і найдрібніші придбання обіцяють бути вдалими.

Скорпіон

Важливо пам'ятати про те, що слово – срібло, а мовчання – золото: промовчавши в конфліктній ситуації, ви зможете зберегти гарні стосунки з близькими людьми.

Стрілець

Ставати до реалізації проєкту, про який ви досі могли тільки мріяти, рекомендується тільки зібравши команду – на самоті ви, на жаль, будете приречені на поразку.

Козоріг

День сприятливий для будь-яких справ, але особливий успіх чекає на тих, хто так чи так пов'язаний із креативом – і це стосується не тільки творчих професій.

Водолій

Не варто вважати, що ваша думка єдина правильна. Дослухайтеся до порад оточення – одна з висловлених ним ідей може виявитися цікавою, продуктивною і перспективною.

Риби

Не найліпший день для перемовин, коли буде здаватися, що співрозмовники не чують одне одного, розмовляючи самі з собою – за можливості ліпше перенести їх на інший час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: