На Львівщині блокували діяльність «ботоферм», якими керували з території Росії

кібербезпека

Служба безпеки України блокувала на території Львівської області діяльність розгалуженої мережі «ботоферм», які керувались з території країни-агресора, - повідомляють в Управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

Оперативники відділу кібербезпеки встановили, що організатори через відповідне телекомунікаційне обладнання та спеціалізоване програмне забезпечення керували електронними поштовими скриньками та обліковими записами у соцмережах з використанням фейкових персональних даних. Реєстрацію таких акаунтів в мережі «Інтернет», ділки здійснювали за допомогою SIM-карток українських та російських операторів зв’язку.

Загалом угруповання зареєструвало кілька тисяч активних акаунтів для поширення у соцмережах недостовірної інформації щодо ситуації в Україні, продовження гібридної війни проти нашої держави та здійснення впливу на свідомість людей з метою поширення негативного настрою в суспільстві та дискредитації української влади.

Під час проведення обшуків виявлено і вилучено комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання (GSM-модеми та шлюзи), понад 15 тисячі SIM-карток операторів стільникового мобільного зв’язку України та Росії.

В результаті проведених заходів перевіряється версія щодо причетності до організації вказаної протиправної діяльності спеціальних та розвідувальних органів РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: