На Львівщині працює майже половина автобусів, – перевізники

IMG_1629

Сьогодні працює 45% атобусного парку Львівщини.

Про це ІА Дивись.info розповів  Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Нагадаємо, перевізники Львівщини припинили акцію протесту біля ЛОДА і вирішили самостійно відновити приміські і міжміські перевезення, попри відсутність дозволу від обласної комісії з ТЕБ і НС.

При цьому перевізники запевняють, що діють в межах правового поля.

«Сказати, що працюють марщрути означало б, що ми без дозволу почали роботу на  регулярних маршрутах. Сьоголні працює орієнтовно 45% автобусного парку області. Вони працюють по окремих договорах на спеціальні регулярні перевезення, які заключаються з підприємствами, організаціями, медзакладами, іншими установами, а також органами місцевого самоврялування, територіальними громадами. Кожен керівник транспортного підприємства сам приймає рішення щодо укдадення догворів. З того, що мені відомо - всі керівники працюють над пошуком замовників на перевезення в той чи інший регіон», - розповів Іван Велійка

За його словами, в такому режимі й раніше працювала частина транспорту  - до 10%.

«Всі сподівалися, що вихід з ситуації буде шукати обласна комісія, бо звернення мешканців йдуть до них. Як бачимо, вони цього робити не хочуь, тому довелося нам самим шукати варіант, як ми можемо працювати на цьому ринку не порушуючи законодавства. Автобуси працюють легально, на лідставі закону про автомобілоьний транспорт, який передбачає такий вид, як регулярні спеціальні перевезення і цей вид перевезень не є заборонений постановами кабміну в період карантину. Є договори підписані з головами селищних, сільських рад, ОТГ. Це перевезення мешканців тієї чи іншої громади, їм не потрібні ніякі спеціальні посвідчення. Керівники рад надають списки мешканців і відповідають за те, що там є тільки мешканці цих населених пунктів», - пояснив Іван Велійка.

Він додав, що частина підприємств вже знайшла замовників для оформлення договорів на перевезення, частина ще шукає.

«Збільшення кількості транспорту на маршрутах буде відбуватися по факту заключення договорів і в міру того, як буде збільшуватися пасажиропотік, і виникатиме потреба, і більшій кількості автобусів.

Наразі невідомо про реакцію ЛОДА на дії перевізників. Раніше заступник голови ЛОДА Тарас Грень неодноразово наголошував на тому, що регулярні пасажирські перевезення в області  заборонені, а слідкувати за цим повинні у Нацполіції та Укртрансбезпеці.

«Якщо ЛОДА звертатиметься до поліції щодо перевірки перевізників, то стає  незрозумілим, чому впродовж 3 місяців ніхто не звертає уваги на нелегальні перевезення,  які зараз переживають пору розквіту, без документів, без дотримання карантинних норм. Це було б дивно, якби ЛОДА в цій ситуації закликала контролювати саме легальних перевізників», - підсумовує Іван Велійка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: