Призовники з Львівщини, швидше за все, служитимуть в області

DSC08833-696x522

Перша партія призовників з Львівщини сьогодні відправляється в учбові частини.

Перша партія призовників з Львівщини, сьогодні відправляється в навчальні частини.

Про це під час брифінгу розповів військовий комісар Львівського обласного військового  комісаріату полковник Олександр Тіщенко.

За його словам, попри перенесення термінів призовної кампанії, планове завдання для Львівщини не змінилося.

«Цього року до лав ЗСУ та інших військових формувань буде відправлено 730 осіб. З них 252 – ЗСУ, 48 – прикордонники, Державна служба спецперевезень -25 осіб і 415 – це Нацгвардія», - розповів Олександр Тіщенко.

За його словами, вчора на збірний пункт уже було доставлено 132 призовника.

«Їм усім було зроблено ІФА-тести. Жодного інфікованого зараз на збірному пункті немає. Там вони повністю ізольовані. Медперсонал забезпечений засобами індивідуального захисту. Перші 400 осіб - це добровольці, які свідомо йдуть служити, а далі з цими 330 -  будемо шукати, розшукові заходи проводити доставляти їх», - розповів військовий комісар

Сьогодні планується перша відправка в учбові частини у кількості 70 призовників.

«Цього тижня буде відправлено 253 особи, а наступний тиждень покаже, чи будуть ще  добровольці.  Наразі проблем з призовом немає. Команди укомплектовані. Не раджу нікому, хто вже отримав повістку ігнорувати віськкомати, бо буває, шо люди пройшли комісії, а потім забувають прийти до військкомату. Тоді ми передаємо їх у розшук», - розповів Олександр Тіщенко.

За його словами, були певні проблеми з доставкою призовників до районних військкоматів та учбових частин, через те, що транспорт не курсує у звичному режимі,  але вони вже вирішені.

«На сьогодні це питання вирішено на рівні ЛОДА. Доставка призовників в частини буде  відбуватися. Більшою проблемою був доїзд призовників з сіл до районних військкоматів. Призовники казали, що не мають чим добратися. Аде завдяки органам державної влади, виділені автомобілі, які їздять по селах і цих призовників доставляють», - розповів військовий комісар.

Він додав, що ті, хто завершив бакалаврат і хоче продовжити навчання на магістратурі -  будуть мати таку можливість.

«Є роз’яснення міністерства оборони. Людина має прийти до нас і написати заяву про відстрочку до наступного призову у зв’язку з продовженням навчання. Якщо вона не поступить на магістратуру  - восени ми її заберемо. Якщо поступила - приносить нам довідку і отримує відстрочку», - пояснив Олександр Тіщенко.

Загалом на Львівщині медкомісії пройшли близько 4000 осіб призовного віку, з них близько 800 визнано хворими.

«Плоскостопість та викривлення хребта, через сидіння за комп’ютером. Це основні хвороби. Буває ще тиск, інших серйозних захворювань немає», - розповів військовий комісар.

Головна зміна, яку внесла епідемія у призовну кампанію – можлива зміна місця служби.

«Призовників мали доставляти в навчальний центр «Десна», у Чернігівській області. Але через коронавірус командування прийняло рішення їхнє базування в навчальному центрі у Старичах. Думаю, що і служити вони залишаться тут. Але це стосується лише ЗСУ. Ті хто потраплять у прикордонну службу чи Нацгвардію поїдуть туди, куди планувалося», - розповів Олександр Тіщенко.

Наразі, майже на 100% уже виконали план призову у Жовквівському, Городоцькому та   Жидачівському районах. В аутсайдерах традиційно перебуває Львів. Тут лише від кампанії до кампанії змінюються райони з найгіршими показниками.

«В нас кожен призов райони міняються. То Сихів був кращий – а став гіршим. Зараз Галицько-Франківський йде в гіршу сторону. Побачимо до кінця призову, думаю вони вирівняють свої результати», - каже військовий комісар

За його словами, зі Львова в середньому відправляють служити від 160 до 200 призовників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: