Карантинне ЗНО: як відбуватиметься тестування на Львівщині

зно7

25 червня, тестом з математики розпочнеться основна сесія ЗНО.

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк розповідає, що для учасників ЗНО підготували 70 пунктів тестування.

«Куди їхати, де знаходиться пункт тестування на кожен із предметів – це є у запрошенні – перепустці на інформаційній сторінці кожного з учасників. На сьогодні, лише трохи більше  половини учасників відкрили цю сторінку і знають куди їхати. Дуже важливо знати скільки  часу потрібно, щоб добратися до пункту тестування», - наголосила Лариса Середяк.

Вхід на пункти тестування розпочнеться о 9.45.

«У зв’язку з необхідністю вимірювання температури вхід продовжено на півгодини. У запрошенні-перепустці учасника вказано орієнтовний час, коли прибути. Це робиться для того, щоб не було скупчення і була витримана соціальна дистанція», - додала Лариса Середяк.

Департамент освіти вже отримав засоби індивідуального захисту від «Нафтогазу» та ЮНІСЕФ – понад 200 тисяч масок, антисептики, щитки для медпрацівників.

Якщо абітурієнт матиме температуру вищу ніж 37,2 і не матиме довідку, що вона викликана певними захворюваннями, то таких учасників до тестування не допустять, і вони впродовж 5 днів повинні будуть зареєструватися на додаткову сесію, надавши медичні довідки.

Вхід в пункти тестування буде дозволено учасникам, які матимуть при собі паспорт, сертифікат, запрошення-перепустку, дві ручки чорного кольору, також можна мати маски, хоча в пунктах тестування будуть маски. На кожного учасника передбачено  по 2 маски, бо математику і українську писатимуть 180 хвилин, а всі інші предмети  – 150 хвилин, тобто потрібно буде міняти маски, але кожен учасник може прийти зі своїми», - пояснила Лариса Середяк.

Вона радить заздалегідь підготувати всі потрібні документи.

«Ми вже виробляємо масу дублікатів сертифікатів, які загубили, крім того є маса заяв, про загублені паспорти. Звертаюся до тих, хто вже загубив і можливо втратить паспорт. Їм, щоб пройти у пункт тестування, треба взяти довідку з поліції про втрату паспорта і довідку зі школи, шо це саме та людина, і з сертифікатом таку людину пропустять на тестування»,  - розповідає Лариса Середяк.

Щодо пробного ЗНО то уже сьогодні на інформаційних сторінках учасників мають бути розміщені всі зошити з усіх предметів.

«Будуть навіть ті предмети, на які учасники не реєструвалися і вони зможуть їх опрацювати. Зараз Міносвіти і Мінфін опрацьовують механізм повернення оплати. Наразі ми не знаємо як це буде. Передбачаємо, що кошти будуть переведені на якийсь банк, ми банкові надамо списки і кошти будуть повертати», - зазначила Лариса Середяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: