Колапсу не буде: депутати розповіли, де Садовому взяти гроші для комунальників

IMG_0200-696x464

Конфлікт щодо нових кредитів, які пропонує залучити міська влада для подолання наслідків пандемії, набирає обертів.

Нагадаємо, вже дві сесії поспіль, депутати відмовляються погодити залучення цілої низки кредитів від ЄБРР. Один з них, «Пакет солідарності» передбачав залучення 700 млн грн для підтримки великих комунальних підприємств, які постраждали через карантин. Кошти мали йти зокрема і на виплату заробітної плати. У мерії запевняють – без цих коштів уже в липні комунальники можуть не отримати зарплати. Депутати, своєю чергою кажуть  - кошти є, просто потрібно переглянути видатки міського бюджету.

«На останній сесії Львівської міської ради не був проголосований «Пакет солідарності» — кредит ЄБРР в сумі 20 млн євро, тобто 700 млн грн, який мав бути спрямований на заробітну плату працівників наших великих комунальних підприємств. Зокрема, йдеться про працівників АТП-1, «Львівелетротранс», «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго», «Львівводоканал» та ін. Це ті підприємства, що забезпечують життєдіяльність міста Львова. Коли формувався бюджет на початку року, необхідно було для дофінансування наших підприємств понад 472 млн грн.

Станом на зараз профінансовано 240 млн грн, при цьому недофінансування становить 233 млн, тому, що ми очікували, що у червні буде перевиконання бюджету, і підприємства будуть дофінансовані до грудня. Окрім того, у зв’язку із тим, що у березні почався карантин через коронавірус, то пандемія серйозно вдарила по фінансовому стану наших підприємств. Недофінансування і збитки наших підприємств, вже у зв’язку з пандемією, складають 239 млн грн. Якщо депутати не проголосують ухвалу, то буде значний відтік кадрів, паралізована робота підприємств — може не подаватись вода, може не їздити транспорт, тому, що люди просто не вийдуть на роботу. А вони як ніхто заслужили на отримання своєї заробітної плати», - каже заступниця міського голови Ірина Маруняк.

Вона додає, що окрім ризиків невиплати зарплати працівникам комунальних підприємств, існує також ризик вчасно не виплатити лізингові платежі за нові автобуси, отримані АТП-1 і банк може забрати ці автобуси.

Голова профспілки ЛМКП «Львівтеплоенерго» Тетяна Величко каже, що з 22 червня підприємство переходить на 4-денний робочий тиждень.

«Колектив перебуває у стресовому стані. Наш штат — 1735 людей. Кожен спеціаліст — дуже цінний, наша галузь специфічна і треба довго вчитися, аби могти працювати в цій сфері. Ми цінуємо кожну людину і дуже сподіваємося, що не буде такої ситуації, що нам не виплатять заробітної плати — ми собі навіть цього уявити не можемо, це буде колапс для самого підприємства, бо потім як зібрати таких хороших спеціалістів, які у нас є? Увесь штат з 22 червня переводять на 4-денний режим роботи, окрім оперативного персоналу, який зобов’язаний забезпечити цілодобове чергування на котельнях, бойлерних. А це буде мінус 20% у зарплаті», - каже Тетяна Величко.

«Якщо депутати не підтримають ухвали про фінансування нашого підприємства, ми можемо зупинитися, бо люди не отримають зарплати, не будуть мати чим доїхати на роботу. В нас на підприємстві є люди, які єдині у своїй родині працюють і забезпечують сім'ю», - каже голова профспілки ЛКП «Львівелектротранс» Ігор Гайдар.

«Зараз водії постійно наголошують, що при невчасній виплаті заробітної плати вони на роботу не вийдуть. Слюсарям зрізали всі оплати, зокрема за профмайстерність, і залишили на голій ставці. А це важко залишатися годувальником у сім'ї при зарплаті 7−8 тис грн. Служба колії залишилися ще в гірших умовах - зарплата 5 тис грн. Тому прошу депутатів прийняти правильне рішення, з думкою про наших працівників, які вартують оплати їхньої праці», -додає водійка трамваю Наталя Калітовська.

«Щороку у перевізників виникає проблема, коли водії виїжджають за кордон, де є значно вища заробітна плата. Зараз, при ситуації з невиплатою заробітної плати, або несвоєчасно, може бути великий відтік кваліфікованого персоналу. Тому кошти на виплату заробітної плати вкрай важливі», - каже голова ППО ЛК АТП № 1 Віктор Петришин.

Втім депутати мають свої пояснення, чому не голосують за кредит. Вони заявляють, що міський голова намагається ними маніпулювати, використовуючи комунальників.

«Кредит від ЄБРР на 20 млн євро немає жодного стосунку до зарплат комунальникам. Це ухвала, яка говорить, шо місто згідне взяти 20 млн євро. Ті ЛКП, на які ми заводимо ці гроші мають бути платоспроможні, тобто мати можливість віддати борги. В кращому випадку гроші в кінці вересня зайдуть на рахунки міста. Депутати вливають в комунальні підприємства сотні мільйонів гривень. На сьогодні менше половини коштів, які ми виділили в бюджеті  вибрані підприємствами. Гроші Андрій  Садовий розписує як хоче. Зараз він їх штучно тримає, щоб створити конфлікт між  нами і працівниками підприємств. Його радники отримують по 50-60 тис. грн щомісяця. І це в умовах пандемії, коли навіть Кабмін зменшив собі зарплати, а у нас радники Садового мають більші зарплати, аніж урядовці. Керівники комунальних підприємств отримують по 50-60 тисяч лише тільки окладів. Ми прийдемо до людей і покажемо де їхні гроші і в кого їх вимагати», - каже голова фракції «Європейська солідарність» Петро Адамик.

«Повернення сьогоднішніх боргів міста вже розписано до 2041 року. Це 5 млрд і 150 млн грн лише по кредитах комунальних підприємств, 2 млрд і 739 млн - це облігації на які вже рада дала згоду, крім цього в нас є лізинги , наприклад автобуси. В лізинг зараз береться все -  меблі, автомобілі для адміністрації міського голови, а це той самий кредит тільки в товарному вигляді і без тендерних процедур. А кошти насправді є. Комунальні підприємства отримали кошти у свої статутні капітали. А це - «Львівелектротранс» – 114,5 млн грн, АТП-1 – 146 млн грн, «Львівтеплоенерго» – 189,9 млн грн, «Залізничтеплоенерго» - 18,5 млн грн, «Львівводоканал» - 243,1 млн гривень. Жодна з цих сум не використана в повному обсязі. Через карантин місто втрачає фінансово, але водночас і заощадило на витратах. Ось лише кілька прикладів. І всі вони базуються на офіційних даних від самих чиновників: 50-60 млн грн зекономили на вивозі сміття; 32 млн грн йде на утримання «Муніципальної варти» – незрозумілої і непотрібної структури. Результат – зловживання і кримінальні справи проти її керівників і окремих працівників, бо виявляється підприємство працювало не по офіційних договорах, а «наліво». Структуру закрити, кошти, які не використали, скерувати на інші потреби. На ті ж зарплати; 41 млн грн економії на компенсації за пільгові перевезення, адже на час карантину пільговий проїзд у громадському транспорті не діє; 133 млн грн - зекономлені видатки у сфері освіти, адже навчальні заклади не працювали, менше платили за «комуналку». Крім цього, уже зараз можна стверджувати, що на багатьох об’єктах, по яких ще нема всіх погоджень, не проведені тендери, роботи цього року не стартують. Отож зберігаємо гроші за тими об’єктами, що вже ремонтуються, будуються. Інші кошти – на гострі потреби, які виникли через коронавірус та карантин. Резерви є в кожній стрічці бюджету, але Андрій Іванович не хоче, щоб працівники отримувати зарплати, а хоче їх залякати. Ми не дозволимо Садовому і директорам затримувати зарплату. У Львові є резерви невикористаних коштів, а це сотні мільйонів», - додає голова фракції «Народний контроль», член комісії із питань фінансів та планування бюджету Валерій Веремчук.

«Ми хочемо мати аналіз, штатний розпис, звіт кожного керівника підприємства, щоб зрозуміти чи є проблеми. Натомість депутатів примушують та маніпулюють, тим, що в червні працівники комунальних підприємств не матимуть зарплати. Усе зводиться до одного - взяти кредит. Натомість нагальні питання у порядок денний сесії не включають. Поки ми не матимемо усієї інформації, то не будемо голосувати», - підсумовує голова фракції УКРОП Ігор Телішевський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: