Прем’єр-міністр запевняє, що ЗНО відбудеться за планом

630_360_1592247261-804

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться за визначеним планом. Про це на засіданні уряду сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, - повідомляє Укрінформ.

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться за визначеним планом. Про це на засіданні уряду сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, - повідомляє Укрінформ.

«Треба розставити крапки, прокоментувати ситуацію по ЗНО, аби уникнути політичних пересмикувань, чуток, які зараз активно поширюються. По-перше, ми сьогодні приймаємо постанову, якою повертаємо кошти за пробне ЗНО, по-друге, наразі немає жодних підстав, щоб його (основну сесію ЗНО — ред.) не проводити. ЗНО відбудеться за визначеним планом, зрада відмінена, ніякого повернення корупції в ЗВО шляхом скасування ЗНО не буде. Наші діти повинні мати рівний доступ до освіти, і вони його матимуть», - сказав Шмигаль.

Він додав, що зараз кількість активних хворих на 100 тис. населення не перевищує 40, при граничному критерії в 60. Кількість областей, в яких перевищено національні епідмеіологічні критерії, менше 50%.

Також прем'єр нагадав, що всі пункти тестування будуть забезпечені засобами індивідуального захисту, засобами гігієни, антисептиками. Ця робота велася спільно МОН, групою Нафтогаз, ЮНІСЕФ та міжнародними партнерами.

Т.в.о. міністра освіти та науки Любомира Мандзій у Верховній Раді повідомила, що до ВР внесено законопроєкт, яким пропонується зробити державну підсумкову атестацію (ДПА) у формі ЗНО добровільною.

«Медіа поширюють неправдиву інформацію про те, що в Раду внесено законопроєкт про скасування обов'язкового зовнішнього незалежного оцінювання. Хочу уточнити, що законопроєкт не скасовує обов'язкового ЗНО, як пишуть медіа, він робить добровільною здачу ДПА у формі ЗНО», - сказала Мандзій.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО в Україні має бути проведена з 25 червня до 17 липня 2020 року. Так, згідно з оприлюдненим графіком, 25 червня відбудеться тестування з математики, 30 червня - з української мови та літератури, 2 липня - з фізики, 6 липня - з іспанської, німецької та французької мов, 7 липня - з англійської мови, 9 липня - з історії України, 13 липня - з біології, 15 липня - з географії та 17 липня - з хімії.

Раніше Кабміном було скасоване через ситуацію з коронавірусом пробне ЗНО, заплановане на 15 та 17 червня, але його можна пройти онлайн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: