Шість днів без їжі: у Чехії українець влаштував акцію протесту на підтримку заробітчан

56a697252d8a27badc309d3fb3d1d562

У чеському місті Добржіш українець Ярослав Чепа впродовж шести днів голодував на знак протесту проти роботодавців, які відмовилися виплатити гроші заробітчанам.

Про це із посиланням на громадську організацію «Cizinec není otrok z.s.» повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що одиночну акцію чоловік влаштував на автобусній зупинці біля заводу Bobcat. Там він встановив плакат та прапори Чехії й України.

«Цією акцією протесту я хочу привернути увагу до того, що це дуже велика проблема - не тільки тут, у Чехії, але й загалом у Європі, де працюють наші громадяни і їх обманюють», - розповів Чепа. Він очолює громадську організацію, до якої кілька місяців тому звернулися постраждалі українці.

Чоловік вирішив оголосити голодування після того, як чисельні звернення до керівництва заводу, а також до так званої «агентурної компанії-посередника», не допомогли. За його словами, борг перед українськими заробітчанами сягає близько 400 тисяч чеських крон (понад 450 тисяч гривень).

Водночас представник компанії-посередника Міхаіл Гаєк пояснив, що затримка у виплатах сталася через те, що завод Bobcat не надіслав гроші вчасно.

«Коли вони надіслали мені рахунок у жовтні - у мене заблокувався мій банківський рахунок. Потім настав коронавірус і два місяці неможливо було нічого зробити. Я не міг заробляти і, відповідно, не міг виконувати свої обов’язки перед працівниками, - заявив чоловік. - 10 травня, коли вже все знову повернулося до нормального стану, я надіслав до візових центрів повідомлення, коли люди мають отримати свої зарплати. Але ситуацію все одно повернули проти мене».

Тим часом Ярослав Чепа увечері вівторка, 16 червня, розповів на своїй сторінці у Facebook, що припиняє голодування, оскільки «перший транш вже поступив на рахунок». Він зазначив, що громадська організація й надалі контактуватиме з постраждалими заробітчанами та буде стежити за тим, аби кожен отримав зароблені кошти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: