Уряд розпочав переговори щодо поставки в Україну майбутньої вакцини від COVID-19

IMG_7481
Фото: Роман Балук

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що представники уряду розпочали переговори щодо поставки в Україну майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це він сказав під час брифінгу 17 червня, відповідаючи на запитання про те, чи подавала Україна заявку на отримання майбутньої вакцини проти коронавірусу та у якій кількості доз, оскільки чотири європейські країни уже підписали угоду про придбання 400 мільйонів доз вакцини, яку постачатиме AstraZeneca (англо-шведська фармацевтична компанія, зареєстрована у Великій Британії — ред.).

«Президент Володимир Зеленський дав відповідне розпорядження віцепрем'єр-міністру і міністру закордонних справ терміново розпочати переговори з урядом країни і відповідними державними структурами цієї країни щодо замовлення і передзамовлення на цю вакцину», — розповів Степанов та зазначив, що нині ця процедура триває.

«Для нас важливо, щоб Україна була однією з перших країн, де теж буде застосована відповідна вакцина, яка пройде всі клінічні випробування», — додав очільник МОЗ. На питання щодо кількості доз вакцин, які планується закупити, міністр не відповів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: