Від нелюбові шопитись до успішного стартапу: як працює перший в Україні сервіс онлайн-стилістів

86773338_104718747791785_6917896543697633280_n

Поліна Солянко – не стиліст і не підприємець. Разом із чоловіком у розпал кризи в карантин запустила стартап по підбору гардеробу онлайн. Проект подружжя запустило без жодних інвестицій, на свої кревні. Вже місяць ODIAGNU допомагає українцям стати стильнішими в один клік.

Про створення сервісу та його розвиток Поліна Солянко розповіла Дивись.Info.

Назва проекту прийшла уві сні

Ідея ніколи не виникає з нічого. Скажу одразу – ми з чоловіком ненавидимо шопінг. Не любимо ходити довго по магазинам, речі всі однакові і обирати круті комплекти ми не вміємо. Довго шукали вихід із ситуації. Як рішення прийшло самотужки.

В США та Європі існують та успішно працюють платформи по підбору гардеробів клієнтам. Ми з чоловіком про них дізналися рік тому, перебуваючи у Лос-Анджелесі. Тамтешній сервіс доставляє клієнтам цілі гардероби в одній коробці кур’єром прямо під двері. Ти просто сплачуєш послуги стиліста і все. Ми дуже захопились цією моделлю і захотіли створити щось подібне в Україні. Не знали як це зробити, бо ані я, ані чоловік – не підприємці. Та хотіли дуже!

Співзасновники Поліна Солянко та Денис Бортник

3а 3 місяці, перебуваючи в Каліфорнії ми до деталей вивчили модель існуючих проектів, а також придумували назву своєму. Одної ночі мені, навіть наснилася назва проекту ODIAGNU. І якщо раніше я вагалася, чи вийде в нас втілити проект, то після такого сну я зрозуміла - треба!

Люди думали, що стилісти – дорого/заможно

Рік ми готували сервіс до запуску. Я навчалась підприємницької діяльності і паралельно, складала наш проект по ідеї. Дуже хотілося, щоб український сервіс був унікальним і спрощував життя людей. Провела безліч інтерв’ю із представниками цільової аудиторії, аби зрозуміти попит. Цікаво, потенційні клієнти, під час спілкування дали мені багато інсайдів. Зрозуміла, що не обов’язково витрачати кошти на старті на пакування речей – я хотіла доставляти одяг в одній класній інстаграмній коробці. Виявилось, це не першочергова потреба. Людям важливіша якість самої послуги.

Також, я зрозуміла, що на мене чекає довгий процес привчання людей до послуг стилістів. Адже стереотип, що існує стилісти – для зірок і це дорого. Люди бояться звертатись до спеціалістів. «Ну як вона може знати, що мені обрати, якщо вона не я?» - фраза, яку я чула постійно.

Карантин – найкращий час для запуску

Як не дивно, але саме криза змусила нас стартувати. На початку березня ми якраз планували запуск, як бах – карантин. «Що ж тепер?» «Стилісти точно зараз не на часі!» - ми з чоловіком довго думали, що робити. Як раптом, я побачила, як всі почали розбирати свої гардероби і викидати зайве. Це і було нашим знаком «пора». Ми переробили свої послуги і стартували онлайн розбором гардеробу по фото чи відео та підбором капсульного образу на 5 та 10 речей.

Поліна Солянко

На запуск ODIAGNU ми не залучали інвестицій взагалі. Лише мали свої зароблені кошти, які витратили на смм, таргет, домен та лого. Сайт створили власноруч. Розробили бізнес-модель, фінансовий план та маркетингову стратегію. Надалі, звичайно ми будемо залучати інвесторів, адже плануємо запустити додаток на мобільний телефон та підключити штучний інтелект, який підбиратиме луки клієнтам.

10 хвилин на анкету і 2 дні на створення гардеробу

Клієнту лише потрібно обрати послугу та внести в анкету свої данні, вподобання по стилю і брендам та вказати суму, на яку підібрати речі. Все! Далі стиліст створює гардероб візуально в презентації. Клієнт затверджує речі та замовляє доставку додому.

Після лукбуку вже не треба вигадувати зранку «Що вдягти?» просто відкриваєш презентацію і вдягаєшся по схемі.

Стилісти – легені нашого проекту

Онлайн формат - це дуже круто й через те, що клієнт має змогу отримати послугу стиліста не витрачаючи зайвого часу та без втрати якості. В нашій команді 25 стилістів, із школи іміджу та стилю Олександри Моргун. Кожна з них спеціалізується на клієнтах різного віку та вподобання. За півтора місяці роботи ми не маємо жодного незадоволеного клієнта – а це декілька десятків жінок та дівчат.

ODIAGNU – це великий організм. Це такий собі прототип стиліста, в якому мозок – Денис, який відповідає за фінанси та напрямок розвитку проекту. Я – серце сервісу, працюю з клієнтами та відповідаю за виконання операційних процесів. А наші стилісти – легені, вони напряму спілкуються із людьми та відповідають за їх відчуття.

Ми віримо в те, що зовнішній вигляд допомагає досягати цілей. Виглядаючи гарно людина почуває себе більш впевненою та наповненою. Саме тому ми зробили консультацію у досвідчених стилістів доступною для кожного.

А усім тим, хто вагається та хоче протестувати наш сервіс ми даруємо 30-хвилинну безкоштовну консультацію стиліста. Потрібно лише заповнити анкету та чекати на дзвіночок.

Сайт: odiagnu.com.ua

Instagram: odiagnu.tebe

Facebook Поліни: facebook.com/lianasolyanko

*реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: