Які свята відзначають 17 червня (іменини, народні прикмети)

Duerre

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 17 червня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 17 червня в Україні і світі.

Свята та події 17 червня

Всесвітній день боротьби з опустеленням і посухою (англ. World Day to Combat Desertification and Drought, фр. Journée mondiale de la lutte contre la désertification et la sécheresse, ісп. Día Mundial de Lucha contra la Desertificación y la Sequía, рос. Всемирный день борьбы с опустыниванием и засухой) — міжнародний день ООН, що відзначається щороку 17 червня.

Щорічно людство продовжує втрачати 12 мільйонів гектарів земель та 75 мільярдів тон родючих ґрунтів, на яких можна було б отримувати 20 млн тон зерна. Від опустелювання деградації земель та посух безпосередньо страждають близько 1,5 мільярдів людей, а від нестачі води - до 40 % населення земної кулі. Щохвилини у світі деградує 10 га ґрунтів; опустелювання зазнають 23 га земель; емісія вуглецю підвищується на 6150 тон; від голоду вмирає 16 людей, з яких 12 дітей.
Згадані проблеми є надзвичайно гострими в Україні. Водною та вітровою ерозією уражені близько 57 відсотків території країни; понад 12 відсотків земель страждають від підтоплення. За різними критеріями забрудненими є близько 20 відсотків українських земель. Щороку фіксується майже 23 тис. випадків зсувів. Внаслідок абразії руйнується до 60 відсотків узбережжя Азовського і Чорного морів та 41 відсоток берегової лінії дніпровських водосховищ. Більш як 150 тис. гектарів земель порушені внаслідок гірничодобувної та інших видів діяльності. Кількість підземних і поверхневих карстопроявів становить близько 27 тисяч

Проголошений 1995 року Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція A/RES/49/115) у зв'язку з річницею від дня прийняття 1994 року Конвенції ООН по боротьбі з опустеленням. Державам пропонувалося присвячувати цей день підвищенню інформованості про необхідність міжнародного співробітництва в боротьбі з опустеленням і наслідками посухи й про хід здійснення Конвенції ООН по боротьбі з опустеленням.

Іменини 17 червня

Цього дня іменини святкують: Назар, Іван, Митрофан, Петро, Марфа, Софія та Марія.

Народні прикмети 17 червня

У народі сьогодні вшановують Митрофана Гнойовика. У цей день селяни удобрювали землю і просили у неба дощів.

  • північний вітер - до негоди;
  • на Митрофана дощ почався - на два-три дні розтягнеться;
  • веселка зі східного боку - на гарну погоду, на західній - до дощу.

Гороскоп 17 червня

Овен

Все, що стосується успішної професійної діяльності – перемовини з діловими партнерами, фінансові угоди, великі покупки, ліпше перенести на інший час.

Телець

Незважаючи на непереборне бажання взятися за роботу, яке дійматиме вас з раннього ранку, поспішати з цим не варто – тільки дарма витратите час і сили.

Близнята

Хороший день для того, щоб відволіктися від повсякденних турбот, яких, як не працюй, менше не стане, і трохи відпочити – доглянути за собою, прийняти ванну з ароматичними оліями.

Рак

Справи, заплановані на цей час, необхідно рівномірно розподілити на весь день: запланувавши навантаження на першу його половину, ви ризикуєте надірватися, змістивши на другу – не встигнути.

Лев

Необхідно відмовитися від будь-якого, навіть мінімального і нешкідливого – ризику: будь-які авантюрні дії замість виграшу принесуть програш і обернуться проти вас.

Діва

Вам не завадить частка розумної економії: зрозуміло, не варто відмовляти собі в найнеобхіднішому, але і скуповувати все, що трапиться на очі, теж небажано – так можна і збанкрутувати.

Терези

Від підробітку, який вам можуть запропонувати в цей день, ліпше відмовитися – часу і сил на "халтуру" піде багато, а заробити вдасться вкрай мало, та ще й професійна репутація може постраждати.

Скорпіон

Пріоритетом у цей день має стати ваша робота – тільки тут необхідно проявляти старанність і запопадливість, домашні клопоти ліпше на якийсь час відкласти – енергії на них вам все одно не вистачить.

Стрілець

Важливо проявити обережність у відносинах з грошима – варто відмовитися не тільки від раптових, зроблених під впливом хвилини, але і заздалегідь запланованих покупок – вони можуть негативно позначитися на бюджеті.

Козоріг

Не варто вступати в порожні розмови і суперечки як з близькими, так і з малознайомими людьми – енергії, витраченої в результаті, не вистачить на виконання важливих справ.

Водолій

Не найліпший час для того, щоб кардинально змінювати своє життя: будь-яке серйозне рішення, яке може серйозно позначитися на подальших подіях, ліпше відкласти до більш вдалого періоду.

Риби

Сварка з коханою людиною може призвести до серйозного конфлікту аж до розриву, тому варто утриматися від з'ясування стосунків, навіть якщо об'єктивно цей процес давно на часі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: